Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Wystawa we Wrocławiu
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: czwartek, 25 sierpnia 2005 16:56:05
Jeśli ktoś nie zauważył łacza na stronie katalogów, to niniejszym kieruję do plakatu...

Plakat z wystawy...

Wiem, że NIKT z Wrocławia nie chce się organizować i tworzyć kół ani towarzystw storczykowych, ale pomoc w trakcie wystawy byłaby przydatna... w końcu nie tylko ja musiałbym gadać 94 razy w ciągu jednego dnia o uprawie falenopsisa...

Aaaaa... no i miałby kto kawę przynieść...

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Anna Kamińska
E-mail: ankamin1@wp.pl
Data: czwartek, 25 sierpnia 2005 20:00:11
Jerzy,
gratuluję zdjęcia na plakacie !!! Jest dla mnie piękne
A do Wrocławia za daleko..., kawę wypijemy na pewno w Krakowie
Pozdrawiam. Ania

Autor: dorota
E-mail:  
Data: czwartek, 25 sierpnia 2005 20:52:03
Hurrrra !!!!!!!!!!!!!!

Nareszcie we Wrocławiu

Bardzo się cieszę.

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@interia.pl
Data: czwartek, 25 sierpnia 2005 22:27:52
OOOoooo....

Co do pomocy - to zawsze się ktoś znajdzie... proszę napisać jakie są potrzeby organizacyjne, a ja sprawdze co z tego jestem w stanie uczynić.

Co do organizowania sie w kółka - to nie prawda że NIKT - Andrzej chce

W palmiarni ?? Hmmmm... Albo coś przebudowali, albo co - bo jak tam ostatnio byłem, to nie bardzo wiem, gdzie miała by się zmieścić taka ilość ludzi, nie mówiąc już o samych roślinach..

Pozdrawiam
W.

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail:  
Data: piątek, 26 sierpnia 2005 09:21:44
Witam ,

Czy bedą prezentowane nowe rośliny, czy te z katalogu "sklep"?

Pozdrawiam
ewka

Autor: Joanna
E-mail:  
Data: piątek, 26 sierpnia 2005 11:11:13
Bardzo proszę o informację, jak trafić na wystawę z dworca PKP,bo nie znam Wrocławia.

Autor: dorota
E-mail:  
Data: piątek, 26 sierpnia 2005 12:59:44
Witam,
Wbrew pozorom jest to trudne pytanie. W okolicy są spore remonty dróg i zmiany w komunikacji. Nie wiem kiedy się skończą, a i tak mogą być spore zmiany od 1 września. Proszę zadać to pytanie bliżej dnia wystawy, wtedy będzie wiadomo co i jak kursuje.

Na dzień dzisiejszy najszybciej będzie autobusem pospiesznym "N", bilet kosztuje 2,80 zł. Wysiąść trzeba przy ulicy Sienkiewicza (przystanek: "Ogród Botaniczny") Rozkład jazby pod adresem: http://www.wroclaw.pl/zdik/000n/000nt001.htm

Można wsiąść przy Dworcu PKP w tramwaj 79 i wysiąść na Placu Bema. Bilet 2 zł i całkem blisko się dojeżdża. Można również wsiąść w tramwaje 76, 78 i wysiąść na ul. Wyszyńskiego (przystanek nazywa się chyba Katedra), przypuszczam jednak, że dłużej ten przejazd potrwa w porównaniu z wcześniejszymi.

Muszę tutaj zaznaczyć, że nie biegałam dzisiaj po skrzyżowaniach, pisząc te informacje opierałam się na danych Urzędu Miasta, które rzadko są nieścisłe i bardzo często uaktualniane. Adres: http://www.wroclaw.pl/m/15/ można tutaj sprawdzić dowolny rozkład jazdy, również powrotne.

Pozdrawiam serdecznie,
Dorota

Autor: Joanna
E-mail:  
Data: piątek, 26 sierpnia 2005 13:05:48
Bardzo dziękuję za wyczerpujące instrukcje.
życzę miłego dnia
Joanna

Data: piątek, 26 sierpnia 2005 13:13:35
A ja radzę po prostu wsiąść w taksówkę.... w każdym razie sam tak zrobiłem w zeszłym tygodniu...

Kosztowało mnie to 10 złotych, ale za to dojechałem pod bramę...

Ewa: Na wystawę i ja i Manuel przywozimy pełne samochody nowych roślin (jak zresztą na każdą dużą wystawę). Na pewno będzie co najmniej kilkadziesiąt (mamy nadzieję, że ponad 100) gatunków spoza istniejącej oferty. Natomiast co tam będzie, okaże się, gdy wrócę z objazdu zagranicznych producentów... (też jak zwykle)...

Pozdrawiam,
Jerzy

Data: piątek, 26 sierpnia 2005 13:38:50
Co do taksówki, to te 10 złotych zapłaciłem oczywiście za kurs z dworca PKP Wrocław Główny...

Witek: Co do pomocy, to potrzebna jest najbardziej po prostu obecność podczas trzech dni wystawy kogoś, kto jest w stanie udzielać prostych rad w kwestii uprawy, zwracać uwagę na zwiedzających (kradzieże niestety okazyjnie się zdarzają), albo na chwilę przypilnować stanowiska sprzedaży, gdy np. trzeba podlać rośliny albo pisuar...

Ogród oczywiście zapewnia własną ochronę, ale praktyka pokazuje, że bywa różnie.

Może też być przydatna bardziej konkretna pomoc przy ustawianiu wystawy w czwartek popołudniu i przy pakowaniu w niedzielę wieczorem. Tu też będą pracownicy ogrodu, ale pracy będzie sporo, szczególnie w czwartek.

Nie oczekujemy, że ktoś weźmie urlop i spędzi w ogrodzie 4 dni... Natomiast jeśli zgłosi się kilka osób, optymalna byłaby ciągła obecność choć jednej osoby w danym czasie.

To chyba tyle.

A co do pomieszczenia wystawy, to nie widzę problemu... Aż TAK ciasno tam nie jest... byłem i sprawdziłem
Ruch w Palmiarni jest jednokierunkowy, dżungla jest ładna i wystarczy dodać storczyki... A sprzedaż będzie na zewnątrz, pod zadaszeniem przy wyjściu ze szklarni, a jeśli to będzie za mało, to i pod dodatkowymi namiotami wystawowymi, które postawi Ogród. Nie sądzę, żeby cokolwiek i ktokolwiek został stratowany... robiliśmy już wystawy w znacznie gorszych warunkach...

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail:  
Data: piątek, 26 sierpnia 2005 13:47:20
Witaj ,

Ciekawie się zapowiada, szukam tanich lotów .

Pozdrawiam
ewka

Data: sobota, 27 sierpnia 2005 12:38:37
Jerzy: W chwili obecnej wiem, że będę mógł poświęcić temu zajęciu na pewno całą sobotę lub niedzielę - jeden z tych dni - do ustalenia który. Piątek zdecydowanie odpada, a co do pomocy w czwartek wieczorem, to będę wiedział dopiero ok. tygodnia wcześniej, czy jestem wtedy we Wrocławiu czy nie.

Bądźmy w kontakcie

W.

Data: sobota, 27 sierpnia 2005 12:53:28
Mała aktualizacja - poświęcić mogę jedynie niedzielę - sobota odpadła..

W.

Autor: Jurek Błaszczyk
E-mail: jurekbe@poczta.fm
Data: sobota, 27 sierpnia 2005 13:38:26
Ja mogę w czwartek robić za pomocnika, mieszkam obok. W razie czego mogę też doprowadzić od jednego do dwóch silnych synów
Pzdr Jurek

Autor: Iwona n
E-mail: petronella362@poczta.onet.pl
Data: sobota, 27 sierpnia 2005 14:46:27
Witam
Z chęcią bym pomogła , ale mieszkam w Kielcach i nie mialabym gdzie sie zatrzymac na te dni.Narazie sie zastanawiam jak tam dojadę i czy sie nie zgubie po drode, ale pomysl z taksowka jest calkiem niezly.
Jak bede juz na miejscu to sluze pomoca z checiam pomoge przypilnowac roslin.
Pozdrawiam Iwona

Autor: Iwona n
E-mail: petronella362@poczta.onet.pl
Data: sobota, 27 sierpnia 2005 16:58:42
Panie Jerzy
jesli w tym ogrodzie da sie przenocowac to ja sie pisze do pomocy na wszystkie dni.Byloby to dla mnie nowe i zapewne bardzo pouczajace przezycie
Pozdrawiam Iwona

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl