Autor: |
Beata B. |
E-mail: |
arielka186@wp.pl |
Data: |
piątek, 6 września 2013 13:07:00 |
Witam,
Na temat sposobu zwalczania wełnowców jest w net-cie szereg artykułów- wystarczy wpisać w wyszukiwarkę: "wełnowce zwalczanie storczyk"- chociażby (ja wpisałam takie właśnie słowa i "wyskoczył" mi szereg stron, na których jest mowa o tych szkodnikach.
Żeby nie narazić się Moderacji podam jeden link, w którym jest opisany zarówno sposób zwalczania wełnowców, jak i informacje dot. w/w szkodników:
http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogrodniczy/welnowce-welnowcowate--pseudo-id621.html
(wystarczy zaznaczyć podany adres, skopiować, a następnie wkleić w miejsce gdzie jest zamieszczony adres www.(...) ).
Jako że sama takiej wiedzy nie posiadam (n.t. zwalczania wełnowców), wolałam podać link, niż pisać podane przez innych informacje- wiadomo że w internecie każdy może napisać wszystko, tak więc... Wydaje mi się, że pomocy należy szukać na forach ogrodniczych, kwiatowych- oczywiście jeżeli nie ma nic o wełnowcach w Orchidarium -wystarczy sprawdzić wpisując "wełnowce" w wyszukiwarkę.
Powodzenia- mam nadzieję że zwalczy Pani szkodniki, niekoniecznie z pomocą szwagra. Trzeba też uważać na pozostałe rośliny- nie tylko storczyki-wełnowce mogą się przenieść na nie (najlepsza byłaby opóźniona kwarantanna).
Pozdrawiam. |
|
|