|
Autor: |
Mary |
|
E-mail: |
marrry0@gmail.com |
|
Data: |
czwartek, 9 maja 2013 13:03:32 |
Witam,
Czy znacie może jakąś sprawdzonę metodę, środek na zwalczenie ziemiórek? Czy ktoś z Was stosował może muchozol --> http://www.jtz.pl/jak-pozbyc-sie-ziemiorek ?
W moim domu i na balkonie pojawiły się bardzo denerwujące ziemiórki. Zaatakowały mojego Fikusa, którego zaraz przesadziłam. Ale na balkonie w skrzynce z Psianką jasminową również je zauważyłam. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to że najwyraźniej jakimś cudem zaczęły się uczepiać moich Falenopsisów :/ Psiankę i kilka Falków, na których siedziały muszki zalałam preparatem Polysect 500 SL, który u koleżanki zadziałał. Ale obawiam się, że niestety zaraz zacznę znajdować kolejne muszki na kolejnych Falkach, tymbardziej że stoją wszystkie razem na oknie... Kilka tygodni temu przeszłam batalię z roztoczami i po tym wszystkim Falki są osłabione, więc kolejna wizja batalii doprowadza mnie do szału. A dzisiaj na mojej nowej Cambrii , która stoi od początku w zupełnie innym miejscu niz Falki zauważyłam na spodzie doniczki jakaś dziwną larwę czy coś w ten deseń.. Załączam zdjęcie. Myślicie, że to larwa ziemiórki ? Była ona dość długa i poruszała się na nitkach zrobionych przez siebie. Może ktoś z Was spotkał się już z takim gadem?
Proszę o pomoc i rady....
Pozdrawiam,
Mary.

|
|
|