Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Wystawa w Warszawie
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Karolina
E-mail: ckarus@gazeta.pl
Data: czwartek, 10 marca 2005 21:46:48
Witam!
Kiedy odbędzie się wystawa storczyków w Warszawie?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam, Karolina

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: czwartek, 10 marca 2005 22:31:25
Prawdopodobnie na początku maja. Jest w tej sprawie decyzja koła warszawskiego, ale czekamy na potwierdzenie z Oranżerii. Dopóki nie ma ich decyzji, wszystko może się zmienić.

Jerzy

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: Grazyna.Sieminska@poczta.neostrada.pl
Data: czwartek, 10 marca 2005 22:53:20
Byle nie zapomnieć, , że od dawna znany jest termin wystawy w Krakowie, 6-8 maja, czyli raczej początek miesiąca

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Justyna Butrymowicz
E-mail: ju.bu@wp.pl
Data: piątek, 11 marca 2005 12:28:11
Może dogodniejszy byłby termin o tydzień późniejszy czyli połowa miesiąca?

Data: piątek, 11 marca 2005 12:45:17
To nie była propozycja głosowania nad terminem, tylko odpowiedź na pytanie Chyba wystarczającym sukcesem jest fakt dojścia do porozumienia w tej kwestii samych organizatorów

A co do Krakowa - kto by tam pamiętał o wystawie w jakiejś tam mieścinie na południu Polski

Jerzy

Data: środa, 23 marca 2005 17:07:18
Jest oficjalne potwierdzenie!!!

Wystawa w Warszawie, czyli Orchidalia w Oranżerii, odbędzie się w dniach 29 kwietnia - 1 maja.

Jak w zeszłym roku, wystawa odbędzie się w zabytkowej oranżerii Miejskiego Przedsiębiorstwa Robót Ogrodniczych w Warszawie przy ul. Św. A. Boboli. Szczegóły wkrótce.

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Manuel Ruiz
E-mail: manuel.ruiz@orchidsklepik.pl
Data: środa, 23 marca 2005 21:29:53
Jerzy,
Termin nie jest jeszcze potwierdzone!. Nie wiem kto "oficjalnie" móg Ciebie poinformować jeśli Zarząd WTMO jeszcze o tym nie wie z pewnością.

Pozdrawiam,
Manuel

Data: środa, 23 marca 2005 21:44:49
No cóż - miałem dziś w tej sprawie dwa telefony (od poważnych osób) i jeden e-mail z prośbą o zamieszczenie tej informacji. Ja nie kontroluję składu zarządu koła warszawskiego, więc miałem wszelkie podstawy, by uznać tę datę za potwierdzoną.

Jerzy

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail:  
Data: środa, 23 marca 2005 22:06:38
Witam ,
ja bardzo goraco zapraszam te osoby "dwa telefony (od poważnych osób ) i jeden e-mail z prośbą o zamieszczenie tej informacji." do pracy w zarządzie WTMO.
Jest dużo pracy, sama chętnie podzielę się robotą papierkową .

Termin wystawy jest przegłosowany i pewnie taki będzie, ale trwają rozmowy z właścicielem szklarni, firmą MPRO. Czekamy na ostateczną odpowiedź.

Pozdrawiam
ewka

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@cad.pl
Data: czwartek, 24 marca 2005 05:57:38
Uwielbiam te klimaty... hehe
A moze stworzył się zarząd konkurencyjny i organizuje równoległą wystawę ??

W.

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail:  
Data: czwartek, 24 marca 2005 09:02:02
Witam,

Nie Witoldzie, stworzyliśmy Towarzystwo formalnie z rejestracją w KRS.
Chyba członkowie nie zdają sobie sprawy a może nie chcą wiedzieć, jak w takim wypadku wygląda organizacja wystawy. Dobrze, że nie imprezy masowej w myśl prawa, bo ta wymaga jeszcze więcej zabiegów.

Wszystko musi być formalnie, umowy, zgłoszenie do urzędu dzielnicy o odbywającej się wystawie, ubezpieczenie wystawy - czyli mienia obcych ludzi biorących udział w wystawie, ochrona.

To że członkowie chcą wystawy w swoim mieście, to normalne. Tylko ten pośpiech był trochę nie wskazany i to tylko tyle.

Pozdrawiam
Członek Zarządu WTMO
Ewa Jóźwiak

Data: czwartek, 24 marca 2005 11:13:37
Naprawdę nie jestem w nastroju do kłótni ani nie chcę nikogo obrażać, ale ogłoszenie daty tego typu imprezy (prawdopodobnie największej w Polsce, na którą będą chcieli przyjechać ludzie z całego kraju) na JEDEN MIESIĄC przed jej terminem trudno nazwać pośpiechem...

Sami często nie jesteśmy lepsi ze swoimi wystawami, ale staramy się podawać te informacje z coraz większym wyprzedzeniem. Wiem, że wyrażę opinię wielu osób, jeśli poproszę, żeby decyzja Zarządu WTMO dotycząca PRZYSZŁOROCZNEJ wystawy zapadła jeszcze w tym roku (najlepiej zaraz po podsumowaniu tegorocznej wystawy), a jej termin został zaraz potwierdzony z MPRO.

Ze swojej strony mogę obiecać, że my też będziemy w przyszłości podawać z co najmniej półrocznym, a optymalnie rocznym wyprzedzeniem terminy wszystkich organizowanych przez nas wystaw. Już dziś znane są terminy przyszłorocznych wystaw w Krakowie (maj i październik), w Poznaniu (kwiecień) i w Łodzi (styczeń i listopad).

Kalendaria wystaw niemieckich, czy amerykańskich obejmują terminy na trzy, a czasem i pięć lat do przodu. Wiem, że jesteśmy w innej sytuacji, ale może należy brać przykład...

Pozdrawiam,
Jerzy

Data: czwartek, 24 marca 2005 11:16:58
Przy okazji chciałbym oficjalnie powiadomić, że w tym roku NIE ODBĘDĄ SIĘ wystawy w Sosnowcu, Rybniku, Toruniu, Bydgoszczy, Szczecinie ani w Gdańsku. Decyzję w kwestii kontynuowania (lub nie) tych wystaw w kolejnych latach podejmiemy pod koniec roku.

Pozdrawiam,
Jerzy

Data: czwartek, 24 marca 2005 19:05:28
Ewo,

Podziwiam Was i nie tylko Was , że Wam sie chce i że działacie w tej formie.
Jednak ja jako nonkonformista zawsze byłem przeciwny organizowaniu we Wrocławiu koła/towarzystwa/stowarzyszenia - i co roku argumenty znajdowały się same - tak jest i tym razem. Wolę więcej luzu w tym co robię

Pozdrawiam
Programowo niezrzeszony
W.

Autor: beata
E-mail: prokopiuk@aster.pl
Data: czwartek, 24 marca 2005 19:40:35
Witaj
ale dzięki temu nonkonformizmowi jak mówisz nie masz upustów na "KOŁO"
a tak na poważnie to fajnie jest w kołach gdy można się co miesiąc zebrać i pogadać.
pozdrawiam
beata

Data: czwartek, 24 marca 2005 19:43:05
Niestety, Jerzy caly czas opiera się by importować gruntowe, choć w tym roku poczynił niewielki wyłom w swoich postanowieniach
Zatem muszę sobie sam organizować importy a co za tym idzie - i KOŁOwać upusty

Pozdrawiam koliście
W.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl