Autor: |
Jerzy Dziedzic |
E-mail: |
jerzy.dziedzic@orchidarium.pl |
Data: |
czwartek, 24 marca 2005 11:13:37 |
Naprawdę nie jestem w nastroju do kłótni ani nie chcę nikogo obrażać, ale ogłoszenie daty tego typu imprezy (prawdopodobnie największej w Polsce, na którą będą chcieli przyjechać ludzie z całego kraju) na JEDEN MIESIĄC przed jej terminem trudno nazwać pośpiechem...
Sami często nie jesteśmy lepsi ze swoimi wystawami, ale staramy się podawać te informacje z coraz większym wyprzedzeniem. Wiem, że wyrażę opinię wielu osób, jeśli poproszę, żeby decyzja Zarządu WTMO dotycząca PRZYSZŁOROCZNEJ wystawy zapadła jeszcze w tym roku (najlepiej zaraz po podsumowaniu tegorocznej wystawy), a jej termin został zaraz potwierdzony z MPRO.
Ze swojej strony mogę obiecać, że my też będziemy w przyszłości podawać z co najmniej półrocznym, a optymalnie rocznym wyprzedzeniem terminy wszystkich organizowanych przez nas wystaw. Już dziś znane są terminy przyszłorocznych wystaw w Krakowie (maj i październik), w Poznaniu (kwiecień) i w Łodzi (styczeń i listopad).
Kalendaria wystaw niemieckich, czy amerykańskich obejmują terminy na trzy, a czasem i pięć lat do przodu. Wiem, że jesteśmy w innej sytuacji, ale może należy brać przykład...
Pozdrawiam,
Jerzy |
|
|