Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Nowe zdjęcia w galerii
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Piotr Bałdyga
E-mail: baltyk@kowalska-stiasny.com.pl
Data: wtorek, 22 lutego 2005 10:18:25
Pani Tamaro,
muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem okazu Pani Brassii!!! Czy to jest konkretny gatunek czy hybryda?
Gratuluję tak pięknego kwitnienia i przepięknych zdjęć.

pozdrawiam serdecznie
Piotr Bałdyga

Autor: Małgosia
E-mail: pawklu@op.pl
Data: wtorek, 22 lutego 2005 17:38:47
Ona jest przepiękna!!!

Autor: Tamara Florczak
E-mail:  
Data: wtorek, 22 lutego 2005 19:12:42
Witam,

Jest mi bardzo miło , że wśród tylu pięknych roślin, zauważyli Państwo moją brassię
Dziękuję bardzo za słowa zachwytu
Nieskromnie dodam (co zresztą już zrobiłam pokazując zdjęcia ), że jestem dumna z tego, iż udało mi się doprowadzić do kwitnienia tego storczyka , kupionego w OBI na zasadzie „kota w worku”.

Panie Piotrze, niestety (albo „stety” – dlatego roślina tak bezproblemowo zakwitła) nie jest to konkretny gatunek, ale i tak mi się podoba...

Pozdrawiam serdecznie
Tamara

Autor: tania
E-mail: taniao@onet.pl
Data: wtorek, 22 lutego 2005 19:23:32
Witam
Pani Tamaro bardzo podobają mi się Pani zdjęcia. Kwiaty są po prostu piękne.W związku z tym mam pytanie. Jakim aparatem fotograficznym robiła Pani zdjęcia ?.

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail:  
Data: wtorek, 22 lutego 2005 19:59:50
Witam ,

w galeri są zdjęcia po raz pierwszy prezentowane Pana Krzysztofa Chojanckiego.
Jest to Phalaenopsis , pewnie hybryda bo bez podpisu. Zastanawiający jest wiek tej rośliny, mającej tyle korzeni powietrznych, pędy kwiatowe, wielką doniczkę pełną keramzytu.

Panie Krzysztofie, jeżeli czyta Pan czasami to forum, może napisze pan coś o tym wyjątkowym egzemplarzu.

Pozdrawiam
ewka

Autor: Tamara Florczak
E-mail:  
Data: wtorek, 22 lutego 2005 20:12:28
Dziekuję.

Jakim aparatem robię zdjęcia?
Zależy które?...
Ale generalnie używam Olympus-a C-750 UZ.
Jednak aparat to nie wszystko - bardzo ważne jest oświetlenie i fotografowany obiekt

Pozdrawiam
Tamara

Autor: Piotr Bałdyga
E-mail: baltyk@kowalska-stiasny.com.pl
Data: środa, 23 lutego 2005 10:34:00
Witam,
Pani Tamaro, to nieważne tak na prawdę czy jest to gatunek czy hybryda. Najważniwjsze, że kwitnie. Ja strasznie lubię Brassie i sam mam mieszańca Brassia Rex x arcuigera, który kwitł w maju/czerwcu na trzech pędach, a kwiaty obłędnie pachniały (foto jest w galerii). Ciekaw byłem, czy zna Pani rośliny, które dały tę krzyżówkę, bo kwiaty są chyba podobne, tylko u mnie mają zielonkawą warżkę. Moja ma na razie trzy nowe przyrosty (30-40 cm), ale na kwiaty poczekam jeszcze chyba parę miesięcy.

pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję kwiatów!
Piotr Bałdyga

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl