Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Jaki środek zastosować na przędziorki?
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Mlaczek
E-mail:  
Data: niedziela, 25 października 2009 16:09:23
Witam.
Od dłuższego czasu męczę sie z tymi szkodnikami bardzo proszę o pomoc jaki środek użyć?

Autor: Łukasz W.
E-mail:  
Data: niedziela, 25 października 2009 17:36:44
http://storczyki.wikia.com/wiki/Przędziorek_chmielowiec

Autor: Agata
E-mail:  
Data: niedziela, 25 października 2009 17:52:48
Polecam "Provado" firmy Bayer.Jest to preparat w aerozolu,sama go stosuję i jestem bardzo zadowolona.Kosztuje około 30 zł.

Autor: Marta
E-mail: martusc@o2.pl
Data: niedziela, 25 października 2009 19:36:31
Ja stosuję też Provado Plus ale w brykietach. Daję połowe zalecanej dawki. Nad tabletkę wkładam w podłoże zapałkę żeby głównie w tym miejscu podlewać . Jako alergik-astmatyk unikam pryskania a tabletki są całkiem skuteczne. Oprócz tego na dobry początek przemywam liście wacikiem każdorazowo płukanym pod dobrze ciepłą wodą bieżącą . A niech się poparzą te... ....... ..... ...Marta

Autor: jolaf
E-mail:  
Data: niedziela, 25 października 2009 21:36:07
Ja z powodzeniem i bez szkody dla roślin używam preparatu Magus. Nie wykazuje fitotoksyczności a przędziorki padają jak muchy . Pozdrawiam-Jola

Autor: Barbara
E-mail:  
Data: poniedziałek, 26 października 2009 09:41:15
Mozna sprobowac bez chemiprzykrywajac rosline tunelem foliowym.Codzienne zamglawiac.Przedziorki bowiem rozwijaja sie w srodowisku suchym i naslonecznionym.Duza wilgotnosc im nie sprzyja.

Autor: titus
E-mail:  
Data: wtorek, 27 października 2009 14:56:06
Ale nie wybije jaj ani larw. Poza tym należy pilnować sprawę ruchu powietrza, bo inaczej załatwimy sobie zgniliznę w trybie ekspresowym.
zdecydowanie wolę Magus CS 200, niszczy przędziorka we wszystkich stadiach.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl