Autor: |
Piotr Markiewicz |
E-mail: |
|
Data: |
piątek, 11 września 2009 14:25:42 |
Tak to dobra firma, choc trzeba sie mocno zastanowic.
Wlasnie w tym roku zamowilem 8 roslin na wystawe w Belgii, ale odbieral je ktos dla mnie, wiec osobiscie nie widzialem stoiska. Ja zamoilem 7 Bulb i Monosepalum, zrobilem to dosyc pozno, ale dostalem potwierdzenie zamowienia itd, do Belgii dojechaly dla mnie tylko 4 rosliny, w tym jedna w stania agonii - jednak ta dostalem za darmo. Rosliny - Bulbophyllum to z reguly 2-3 bulwy plus nowy przyrost lub nie - nie wiem jak zupelnie male, bo te ktore zamawialem to raczej te wieksze Bulba, z tego co pamietam z listy na Belgie to Dendrobia byly w dobrej cenie no ale to nie dla mnie.
Najwazniejsze jednak: rosliny ktore maja to sa tam hodowane jak w naturze, wiec beda ciezkie do aklimatyzacji, w tej chwili mam juz tylko 2 z nich i nie wykazuja checi wspolpracy, choc moze to wina mojego niedbalstwa..., najdrozsze z nich poprostu zagrzalem i zasuszylem bo cos mi sie ubzduralo ze woli cieplej a okazalo sie zimnolubem... - Monosepalum, czego podarowac dalej sobie nie moge, sam bym chetnie znow od nich cos zamowil, no ale niezbyt finansowo znow stoje. Tak czy inaczej napewno maja rosliny, ktorych latwo gdzie indziej nie da rady zdobyc.
Pozdrawiam
Piotr Markiewicz |
|
|