Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:   Mszyce
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: yola
E-mail: yola-z@wp.pl
Data: czwartek, 30 lipca 2009 00:08:44
Nna mojej cambrii (pąki kwiatowe) pojawiły się zielone mszyce. Zostały potraktowane Owadum Domowym zakupionym w kwiaciarni. Czekam na działanie preparatu.Czy ktoś ma "doświadczenia" z tymi owadami?

Autor: Aga
E-mail:  
Data: czwartek, 30 lipca 2009 12:17:47
Tak nie raz, choć nie miałam ich jeszcze na storczykach, ale na innych roślinach tropikalnych tak, gdy je wystawiałam do ogrodu
Sprawdzonym przeze mnie i niezawodnym środkiem owadobójczym jest DECIS. Jest on właśnie przeznaczony do walki z mszycami i stonką ziemniaczaną Mszyce padają zaraz po opryskaniu Trzeba go jednak stosować na wolnym powietrzu
Udanej walki z mszycami

Autor: Aga
E-mail:  
Data: czwartek, 30 lipca 2009 12:18:44
Tak nie raz, choć nie miałam ich jeszcze na storczykach, ale na innych roślinach tropikalnych tak, gdy je wystawiałam do ogrodu
Sprawdzonym przeze mnie i niezawodnym środkiem owadobójczym jest DECIS. Jest on właśnie przeznaczony do walki z mszycami i stonką ziemniaczaną Mszyce padają zaraz po opryskaniu Trzeba go jednak stosować na wolnym powietrzu
Udanej walki z mszycami

Autor: Agata
E-mail:  
Data: czwartek, 30 lipca 2009 13:17:11
Ja miałam mszyce na Sabotku,ale już z mszycami do mnie dotarł.W domu posiadam areozol "Provado" i tym je potraktowałam.Efekt natychmiastowy.Środek ten nie jest tani ale bardzo skuteczny i nie trzeba się bawić w jakieś rozcieńczanie bo jest już gotowy do użycia.Działa również na wełnowce i przędziorki.Polecam

Autor: Michał
E-mail: misiek422@onet.eu
Data: piątek, 31 lipca 2009 15:26:41
Środek, który zastosowała yola, nie jest zbyt skuteczny; polecam również Provado, jest wygodny w użyciu i niezawodny, jak wszystkie produkty Bayera; pozdrawiam

Autor: yola
E-mail: yola-z@wp.pl
Data: poniedziałek, 10 sierpnia 2009 20:57:36
Owadum zadziałało,mszyce się wyniosły, planuję jeszcze oprysk profilaktyczny.Pąki kwiatowe rosną a zaraza nie weszła na inne storczyki,bo cambria stała i stoi oddzielnie. Wkrótce pochwalę się kwitnieniem. Pozdrawiam

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl