Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Oszust na allegro
  Strona:    [1] 2    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: xxx
E-mail:  
Data: poniedziałek, 13 lipca 2009 15:07:07
Prosze uważac na zakupy u użytkownika allegro pivonia-2009

Wcześniej ta osoba miała konto pod nickiem Marangai

Autor: Anna Kamińska
E-mail:  
Data: wtorek, 14 lipca 2009 17:12:15
A większość zdjęć roślin tej osoby pochodzi z netu
Ciekawe, czy je w ogóle ma, czy tylko oferuje

Autor: krzysiek
E-mail:  
Data: czwartek, 16 lipca 2009 10:16:02
To zwykła oszustka !!

Oto aukcja Pivonia-2009 na Allegro :
...........item688509344_strelitzia_reginae_blue_bird_rarytas_niebieska.html
Oto blog:
http://plantsarethestrangestpeople.blogspot.com/2008_06_29_archive.html
Pod koniec strony tego bloga jest dokładnie takie samo zdjęcie, a wpis do bloga nosi tytuł: "Plants I Would Like to Exist, Someday", czyli w wolnym tłumaczeniu: "Rośliny, które chciałabym by kiedyś zaistniały". Autorka bawi się tam nazwami roślin i zmienia ich kolory.
Tego bloga przywołała przedwczoraj jedna z forumowiczek w swoim dziale. Wczoraj pojawiła się aukcja z rośliną, której w rzeczywistości nie ma !!!!!!!!!!

E-mail:  
Data: czwartek, 16 lipca 2009 10:19:04
ps.na wszystkich forach ogrodniczych przestrzegają przed ta oszustką !!

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@interia.pl
Data: czwartek, 16 lipca 2009 14:27:04
Nie bardzo rozumiem na czym - oprócz anonimowego donosu - opiera się opinia o tym sprzedawcy ?!?

Sądząc po zawartości strony http://www.types-of-flowers.org/strelitzia.html
Roślina taka jak najbardziej może istnieć.

Pozdrawiam
W.

Data: czwartek, 16 lipca 2009 14:28:24
I jeszcze tu..

http://en.wikipedia.org/wiki/Strelitzia_nicolai

W.

Data: czwartek, 16 lipca 2009 14:37:49
... że już nie wspomnę o http://images.google.pl/images?q=strelitzia%20nicolai&oe=utf-8&rls=org.mozillalfficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi

Zresztą sprawdziłem - użytkownik Marangai nie dostał ani jednego negatywnego komentarza, a konto zostało zawieszone prawdopodobnie z racji nie uregulowania należności z tytułu zakończonych aukcji...

BTW. Brak wiedzy nie upoważnia do palenia czarownic

Pozdrawiam
W.

Data: czwartek, 16 lipca 2009 14:48:00
...a dopełnieniem wiedzy niech będzie fakt, że artykuł w blogu zatytułowany "Plants I Would Like to Exist, Someday" zawiera owszem - zdjęcie Strelitzia, ale zupełnie "nie tej"...
Na temat Strelizja nikolai w tym blogu istnieje oddzielny wpis:
http://plantsarethestrangestpeople.blogspot.com/2008/04/king-and-queen-strelitzia-nicolai-and-s.html

Jeśli już się czyta, to warto to robić ze zrozumieniem.

Pozdrawiam
W.

Autor: Anna Gąsecka
E-mail:  
Data: czwartek, 16 lipca 2009 15:36:24
Też mi się tak wydaje że konto Marangai zostało zawieszone przez to że nie zapłaciła,ja się przyznam że byłam u tej Pani w domu bo wolałam odebrać roślinki osobiscie i widziałam jej kolekcje roślin i byłam w totalnym szoku widziałam hoje,fiołki,skrętniki,sukulenty,storczyki i wiele innych dużych okazów dostałam też od niej gratisy bardzo miła Pani,przyznała mi się że konto Lyszpa zostało zawieszone przez dużą ilość negatywnych komentarzy i podobno z tego powodu że to był jej start na allegro i miała jakis pilny wyjazd na pewien czas i syn wtedy zajmował się allegro którego też poznałam a wiadomo jeśli ktoś się mało na tym zna to poprostu nie daję rady i z tego wynikły jej komentarze ,ja kupowałam u niej trochę roślin i jestem zadowolona moje zdanie jest takie że skoro ma nowe konto Marangai na którym są same pozytywne komentarze i teraz ma nowe konto i też sobie pracuje na nowe komentarze,ja czytałam na jednym forum bardzo dużo na temat konta pewnej Pani na allegro 'edykub' i 'hoyahoja' też wypisywali że kobieta to wielka oszustka i że sprzedaje nie odmianowe roślinki i też na koncie edykub ma dużo negatywnych komentarzy a jej nowe konto to hoyahoja i na nim zapracowała sobie na pozytywne komentarze przyznam że od niej też kupowałam kilka roślin i też jestem zadowolona,tak że nie wiem o co wam chodzi.

Autor: strelicja
E-mail:  
Data: czwartek, 16 lipca 2009 18:28:18
Biała strelicja występuje jak najbardziej ale nie jakaś blue....

E-mail:  
Data: czwartek, 16 lipca 2009 21:46:13
Pani Anna Gąsecka jako klientka tej Pani /Marangi, Pivonia,lypsza i bóg wie kto jeszcze/, bardzo aktywnie uczestniczy w obronie swojej chlebodawczyni. Miałam do czynienia z Ariadną /to ta sama pani z allegro/ i znam jej styl, więc coś mi to przypomina czytając te wypowiedzi
Przytaczanie tu innego przypadku /hoyahoya/ jest po prostu nieeleganckie

A kto nie doznał szkody w kontaktach z osobą , przed którą tutaj ostrzegają , niech się cieszy,że miał szczęście

Autor: Iza. K
E-mail:  
Data: czwartek, 16 lipca 2009 22:24:35
Moim zdaniem każdy ma tu trochę racji,każdemu też trzeba dać 2 szanse ,ja poczekam na komentarze tej Pani na allegro,dowiedziałam się też od jednej osoby że tu na forum jedna osoba jest podobno zazdrosna o te odmiany które sprzedaje ta Pani.

Autor: Tomasz
E-mail:  
Data: czwartek, 16 lipca 2009 22:27:02
Pani Aniu proszę przeglądnąć dokładnie allegro i zobaczyć że większość zdjęć jest z netu przynajmniej 70%.

E-mail:  
Data: piątek, 17 lipca 2009 08:04:24
To już ostatni mój post na temat tej Pani.Dowody na jej wyczyny i zmiany adresów i nicków są powszechnie znane. Jak również grono osób oszukanych jest pokaźne.
Myślę,że teraz ta osoba chce jakoś wyprostować swój obraz, toteż zależeć jej może na lepszych transakcjach.Chce też zdobyć jakieś punkty na allegro.
Nie dajcie się jednak zwieść, bo osobiście nie wierzę w poprawę tej pani. Miała już tyle szans i żadnej nigdy nie wykorzystała.

E-mail:  
Data: piątek, 17 lipca 2009 10:17:29
A ja myslę że osoba która tu się wypowiada Anna Gąsecka to nasza lyszpa mówi o sobie ...

Autor: Kaśka
E-mail:  
Data: piątek, 17 lipca 2009 15:38:02
A ja nie wiedziałam kto to i kupiłam u niej liliowca born to run i dostałam kwitnącą sadzonke i kwitnie tak jak powinna.

Autor: Kamelia
E-mail: kamelka145@o2.pl
Data: sobota, 18 lipca 2009 20:26:22
tratatata

Autor: bozia33
E-mail: bozia3@op.pl.
Data: poniedziałek, 20 lipca 2009 22:39:40
A ja jestem po raz pierwszy na tym forum i muszę wziąć w obronę tę Panią, którą wszyscy nazywają oszustką. Po raz pierwszy robiłam u niej zakupy i to poza allegro. Nie miałam, żadnej pewności, że mnie nie oszuka. Mało tego za pieniądze, które jej przelałam na konto. otrzymałam to za co zapłaciłam, czyli piękny żółty oleander + gratisy: brassie rex, epodendrum i peperomie. Gdyby była oszustką to nie dość, że nie dostałabym oleandra, to na pewno żadnych innych roślin.Dlaczego tak ją nazywacie? Mnie nie oszukała, chociaż mogła.

E-mail:  
Data: wtorek, 21 lipca 2009 13:38:23
O jaka dobra ,kupiłaś jednego oleandra a ona dała Ci aż tyle gratisów
A dlaczego jeżeli można wiedzieć kupowałaś poza allegro ???
Ps.Nie ma takiego adresu mailowego bozia3@op.pl.-żenada

Autor: bozia33
E-mail: bozia3@op.pl.
Data: środa, 22 lipca 2009 09:25:36
Nie wiem czy jestem taka dobra, ale na pewno mam prawo do swojego zdania. Kupowałam poza allegro bo taka była moja decyzja. Czyżby ktoś mi mógł tego zabronić? A taki adres istnieje. Napisz, to ci odpiszę. I nie atakuj bo nie masz do tego podstaw.

Strona:    [1] 2    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl