Witam ,
odbyłam w tym roku wycieczkę w okolice Warszawy i znaleźliśmy kilka ciekawych roślin. Tego dnia wiatr troszkę przeszkadzał w robieniu zdjęć, rośliny bujały się na wietrze. Wybrałam trzy fotografie, może zagadka.
Jakie rośliny zostały sfotografowane?
1.
2.
3.
Ciekawa jestem zdjęć innych osób, co ciekawego znaleźli w trawie i paprociach .
znowu zagadki! wg mnie ten pierwszy to podkolan, drugi nieznam,a trzeci to chyba buławnik . A tak wogole to gratuluje szczęścia! mi do tej pory udało się tylko raz widzieć kruszczyka w lesie.
Pozdrawiam Andrzej
Witaj ,
ja miałam bardzo dobrego przewodnika, wiedział co rośnie w lesie pod każdym krzakiem. To tylko jego pasja i zasługa pozwoliły mi zrobić zdjęcia.
Zdjęcia to;
1. Podkolan biały
2. Lilia złotogłów i zielona gąsiennica
3. Buławnik czerwony
Będzie nowa wiosna już za chwilę więc życzę spotkania z tymi roślinami .
Ale adres roślin, należy zachować dla siebie.
Pozdrawiam
Ewka
Witam,
pod Wrocławiem też - ze 100 stoplamków szerokolistnych na łące. Dojeżdżałem tam rowerem, dodam, że w 25 minut, a mieszkam w centrum miasta .
A 30 km od miasta są też stanowiska podkolana białego i gnieźnika szerokolistnego.
To chyba te egzemplarze Witold Hanak będzie rozsiewał z helikoptera (co zapowiadał)
Pzdr Jurek
Eeee... nie wiem, jak się wstawia więcej zdjęć... Pokazał bym łąkę i rower.
po wstawieniu postu i po wejściu w "ogląd" przy pomocy przycisku OBEJRZYJ, można ponownie edytować wiadomość (z prawej strony u góry ramki jest napis) i wstawiać kolejne zdjęcie, i tak bez końca