Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Orchidarium
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Mlaczek
E-mail:  
Data: wtorek, 23 czerwca 2009 22:25:35
Mam pytanie z czego lepiej zrobić witryne dla storczyków ze szkła czy z plexy. Miałaby ona mieć wymiary 100x60x120, zależy mi też na kosztach. Proszę o pomoc!!

Autor: Krasnal
E-mail:  
Data: wtorek, 23 czerwca 2009 22:36:18
Na takie pytanie bardzo ciężko odpowiedzieć. Polecam lekturę http://www.orchidarium.pl/forum/read_thr.php?f=0&r=6705&pg=1
tam jest bardzo dużo informacji na temat budowy orchidarium. Ja osobiscie mam gablotę ze szkła i aluminium.

E-mail:  
Data: wtorek, 23 czerwca 2009 22:55:17
Ja przychylam sie do plexi,bo chyba lepiej nadaje sie do obrubki i koszty mniejsze. Ma ktoś z plexy? Jeśli tak to proszę o dokładniejsze informacje.

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@chello.pl
Data: wtorek, 23 czerwca 2009 23:14:12

Witam,

Tu: http://www.orchidarium.pl/forum/read_thr.php?f=0&r=508&pg=1 jest "małe conieco"

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Krasnal
E-mail:  
Data: środa, 24 czerwca 2009 09:03:04
Malczek, jeśli z góry wiesz, że bedziesz robił z plexi to po co zadajesz pytanie co wybrać???????????????????

E-mail:  
Data: środa, 24 czerwca 2009 10:31:42
Nie weim z czego będe robić, jestem bardzo nie zdecydowaną osobą.

Autor: Rafał
E-mail: rciem@op.pl
Data: poniedziałek, 6 lipca 2009 19:48:23
Cześć. No nie wiem czy pleksi jest tańszym rozwiązaniem. Za kawałek o wymiarach 55 x 100 cm zapłaciłem ponad 90 zł. Grubość to tylko 4 mm. Za taki sam kawałek tylko szyby pewnie bym dał około 50 zł albo nawet mniej. Do tego pleksi sie bardzo łatwo rysuje od samego przecierania szmatką z kurzu. Osobiści odradzałbym takie rozwiązanie, ale to tylko moje zdanie

E-mail:  
Data: poniedziałek, 6 lipca 2009 20:55:05
Zdecydowałem się już na szkło

Autor: Teresa Pikul
E-mail: pomaran3a@wp.pl
Data: niedziela, 12 lipca 2009 10:09:41
Witam Zamawiałam sporo witryn ze szkła i poczatkowo z plexi. Ze szkła zaczełam zamawiać, kiedy się okazało, że wychodzi mnie to o połowę taniej. Mam około 350 storczyków i ciągły problem, gdzie je ulokować aby ładnie wyglądało , no i oczywiście w pierwszej kolejnośći aby dobrze rosły. Zdecydowanie w chwili obecnej zamieniam wszystko na szkło.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Teresa P.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl