Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Bulbophyllum transwestyta
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Danuta Pańczyk
E-mail: danutapanczyk@wp.pl
Data: poniedziałek, 20 kwietnia 2009 21:03:40
Witam i proszę o pomoc w sprawie identyfikacji tego osobnika.
Jakieś dwa lata temu, ku mojej ogromnej radości kupiłam Bulbophyllum facetum. I jak to w życiu bywa: 2 lata chodzenia koło faceta i okazało się, że to jakiś transwestyta
Najbardziej to chyba "stał" koło Bulbophyllum levanae, ale pewności nie mam w związku z tym bardzo proszę o pomoc.
Dodam, że ten jegomość jest na wydaniu, a prawdziwy facet nadal poszukiwany, jak to w życiu....

Pozdrawiam,
Danka

Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: poniedziałek, 20 kwietnia 2009 21:15:42
Witam, ładne to jest ale levanae to nie jest, które ma gładką warżkę, i nie tworzy takich długich pędów - ma 2 góra 3 kwiaty, a najbardziej na pierwsze oko wygląda ten osobnik na sulawesii, choć ostatnio uświadamiam sobie, że w tej sekcji jest tyle gatunków, że głowa boli, do tego niektóre są traktowane jako pododmiany przez innych jako synonimy etc etc.

Pozdrawiam

Data: poniedziałek, 20 kwietnia 2009 21:19:25
A jak tak na Ciebie liczyłam... Ta warżka też mi nie pasuje, za bardzo kudłata. Więc nadal bardzo proszę o pomoc.

Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: poniedziałek, 20 kwietnia 2009 21:26:27
Masz Ci los nie przypatrzył 'siem' z bliska. W takim razie ten kierunek kwiatów i równomiernie granulowata warżka bardziej pasuje do Bulbophyllum mearnsii

Pozdrawiam

Piotr M

Data: poniedziałek, 20 kwietnia 2009 21:40:58
Ty to masz ..., nie od parady Dzięki wielkie!!!

Autor: Ania
E-mail: anna.lotowska@gmail.com
Data: poniedziałek, 20 kwietnia 2009 22:08:54
A ja popłakałam się ze śmiechu nad opisem tego transwestyty

Autor: Małgosia
E-mail: m.wegner@op.pl
Data: poniedziałek, 20 kwietnia 2009 22:16:09
...hehe ja też płacze........ale najśliczniejsza to jest ta wstawka o facecie

Data: poniedziałek, 20 kwietnia 2009 22:33:14
A mnie zaintrygowało sformułowanie: na wydaniu Hmm, ja też na wydaniu, może cos z tego bedzie? Chociaż nie wiem, jak mama zareagowałaby na zięcia-transwestytę......

Data: poniedziałek, 20 kwietnia 2009 22:40:42
Szukając w necie potwierdzenia, że właśnie jest to to bulbo. natrafiłam na kilka super fajnych stron gdzie prezentowane są odjazdowe zdjęcia nieziemskich bulb. i tu nasuwa mi się skojarzenie z pewnym dowcipem.
Przychodzi chłopak do spowiedzi i mówi do księdza, że spał z dziewczyną i że chce dostać rozgrzeszenie. Ksiądz na to, że da mu je, jeśli mu powie z kim. Chłopak nie chciał powiedzieć, więc spowiednik w końcu zaczął zgadywać: czy to z Kaśką która mieszka koło młyna? Chłopak odpowiedział; nie. Więc ten nadal pyta: czy z Maryną zza mostu? Usłyszał od chłopaka, że nie. A może z Hanką spod lasu?
Wychodzi grzesznik z konfesjonału i kolega go pyta; i co dostałeś rozgrzeszenie? A ten odpowiada; nie, ale za to mam 3 nowe adresy
To takie luźnie skojarzenie Mam nadzieję, że Jurek mnie nie ukatrupi

Autor: Krasnal
E-mail: kkrasnal@op.pl
Data: wtorek, 21 kwietnia 2009 06:55:11
Jeśli ten/ta Bulbophyllum transwestyta jest na wydaniu to ja go/ją chętnie "przygarnę"

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@artgabi.com.pl
Data: wtorek, 21 kwietnia 2009 07:18:44
Danusiu, ale się uśmiałam . Jak znajdziesz tego 'faceta', to daj namiary

Z pozdrowieniami, Maria

Data: wtorek, 21 kwietnia 2009 10:43:49
Czekaj Krasnal, ja byłam pierwsza :P
Nigdy nie sądziłam, ze transwestyta będzie miał takie powodzenie... wśród obłu płci :P

Data: wtorek, 21 kwietnia 2009 21:44:47
Witam,

Jak tylko znajdę tego 'faceta' to dam znać i też proszę o pomoc w jego poszukiwaniu.
Oferta jak najbardziej aktualna; jest na wydaniu. Dodam tylko, że zapach jest jednak męski, tak jakby lekko użyte skarpetki, ale niezbyt uciążliwy

Pozdrawiam,
Danka

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl