Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  keiki na umierajacym storczyku:((((((
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: ala
E-mail: alaive@autograf.pl
Data: poniedziałek, 27 października 2008 10:16:09
witam mam phalenopsisa i niestety byl przez pare miesiecy przelewany wiec postanowilam go uratowc ale mniestety nie udalo mi sie za bardzo i mu odpadly wszystkie liscie a i korzeni nie widac wogole, znaczy sa stare i brzydkie zgnite nie zywe w kazdym badz razie. ale ale, na tej umierajacej roslince rosnie male keiko juz ma 2 liscie nie ma jeszcze korzeni. no tak z tym ze ono wyroslo jak jeszcze byl lisc albo 2 niepamietam. co mam z tym zrobic?? myslicie ze on przezyje? mam go zostawic na lodyzce czy odciac. jak go odetne to wychoduje sobie sam korzenie??? help prosze poradzcie cuś... pozzdrowienia

Autor: Adela Andrzejak
E-mail: adela17_94@o2.pl
Data: wtorek, 28 października 2008 21:02:23
zostaw go na razie, dopóki nie będzie mieć korzeni bez sensu będzie go odcinać

Autor: ala
E-mail: alaive@autograf.pl
Data: środa, 29 października 2008 00:18:53
tez mi sie tak wydaje i czekam ale chyba nic z tego nie bedzie. juz jest takie wiodkie i suchawe... no coz. zobaczymy

Autor: Marzena L,
E-mail:  
Data: środa, 29 października 2008 16:12:25
Jesli to keiki jet na jeszcze zywym tzn. zielonym pedzie kwiatowym to prosze odciac ten ped jak najnizej i wstawic gleboko do wody(mozna dac kilka kropel nawozu). Keiki bedzie zywione przez lodyge, kiedys tam wypusci korzenie.

To sprawdzony przeze mnie sposob. Mam nawet takie jedno keiki, ktorego korzenie siegaja wody,rosna i o dziwo nie zagniwaja-nie odcinam bo chce sprawdzic co z tego wyniknie. Moze dorobie sie falenopsisa uprawianego w samej wodzie...?

Poodzenia.

Autor: kamil,1986
E-mail: kuszow@gmail.com
Data: sobota, 10 stycznia 2009 20:26:06
hydroponika dobra sprawa . wo wody wrato dodac na dno keramzyt albo cos takiego bedzie lepiej u3mywal w pione mlodą roslinke

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl