Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  sok z cytryny,piwo,fusy z kawy i herbaty
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Ania
E-mail:  
Data: wtorek, 16 września 2008 18:59:01
Sok z cytryny,piwo,fusy z kawy i herbaty podobno to dobre dla naszych ulubieńców. Ja używam soku z cytryny oczywiście rozcięczonego do przemywania liści oraz przy podlewaniu 3-4 krople na szklane wody. CZY KTOŚ MA JAKIEŚ SPOSOBY NA NATURALNE NAWOZY????????????

Autor: mirka
E-mail: bryanka0@wp.pl
Data: wtorek, 16 września 2008 20:41:54
Ja raz na 3 tygodnie dodalam do wody przy podlewaniu pol tabletki aspiryny z wit.C

Autor: Monika
E-mail:  
Data: środa, 17 września 2008 07:35:02
Ja podlewam taką miksturą: 0,5 szklanki torfu wysokiego 1,5 litra wody odstawiam na minimum 7 dni w zakręconej butelce, butelką raz dziennie potrząsam i odgazowywuje odkręcając zakrętkę. Trzymam przez cały czas w temperaturze pokojowej.Stosuje 2 razy w miesiącu.Podkreślam że używamy TORFU WYSOKIEGO do kupienia w sklepach i na alegro.

E-mail:  
Data: środa, 17 września 2008 07:35:52
Ja podlewam taką miksturą: 0,5 szklanki torfu wysokiego 1,5 litra wody odstawiam na minimum 7 dni w zakręconej butelce, butelką raz dziennie potrząsam i odgazowywuje odkręcając zakrętkę. Trzymam przez cały czas w temperaturze pokojowej.Stosuje 2 razy w miesiącu.Podkreślam że używamy TORFU WYSOKIEGO do kupienia w sklepach i na alegro.

Autor: PESTKA@
E-mail:  
Data: środa, 17 września 2008 08:07:56
Oj jak dobrze ze tu zajrzałam..wlasnie kąpie moje storczyki,cytryna w lodowce wiec pobiegłam wkropić im witaminki..Wielkie dzięki za ten wątek..O piwie wiem.i o fusach tez ,bo sama stosuje w pelargoniach kaskadowych,ale o cytrynie nie słyszałam

Autor: Ania
E-mail:  
Data: środa, 17 września 2008 08:49:17
Podoba mi się ten pomysł z torfem, torf wysoki to jeden ze składników podłoża a taka mikstura to taka namiastka świeżości pewnie troche zakwasi podłoże bo pewnie jak się domyślam taką ma role,i składniki mineralne napewno w sporej ilości w tym są

E-mail:  
Data: środa, 17 września 2008 15:51:25
Mam jeszcze patent na robaczki bytujące w ziemi: CZOSNEK jeden ząbek nacięty lekko wcisnąć w podłoże.Zmieniać tak na świeży przez 3 dni

Autor: Kasha
E-mail:  
Data: środa, 17 września 2008 17:05:09
Całkiem nieźle na robactwo działa również wyciśnięty czosnek do wrzątku- wystarczy odczekać do ostudzenia, przecedzić i można śmiało podlać roślinki.

Autor: BEATA
E-mail: Beata302@amorki.pl
Data: czwartek, 18 września 2008 21:11:47
Czy ktoś stosował DOLOMIT tabletki kupowane w aptece.1/4 tabl pokruszyć i posypać po wierzchu. Zawierają wapn magnez podobno korzystnie działają na storczyki

Autor: Aerides
E-mail:  
Data: czwartek, 9 października 2008 17:56:02
Większość storczykow nie toleruje środowiska wapniem.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl