Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Storczykarnia w Łańcucie
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Danuta Pańczyk
E-mail: danutapanczyk@wp.pl
Data: poniedziałek, 23 czerwca 2008 21:37:47
Witam,

Z przyjemnościa informuję, że od 29.06.2008r. storczykarnia w Łańcucie otwiera swoje podwoje dla zwiedzających.
Storczykarnia będzie czynna codziennie, oprócz poniedziałków, w godzinach od 10 do 18-ej.
Zapraszamy.

Pozdrawiam,
Danka

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: wtorek, 24 czerwca 2008 11:10:39
Witam,

bardzo dziękuję za informację i zaproszenie
To bardzo przyjemny powód aby odwiedzić Lańcut i okolice.
Gratuluję ciekawej pracy w ciekawym środowisku.

pozdrawiam
ewka

Autor: Agnieszka Chmara
E-mail:  
Data: wtorek, 24 czerwca 2008 13:15:27
Danusia

Liczę że pochwalisz się efektami swojej ciężkiej pracy i pokażesz nam zdjęcia z przygotowanej do otwarcia storczykarni
Na razie efekty są imponujące a to jeszcze nie koniec. Gratuluje tego co osiągnęliście dotychczas... szkoda tylko że to tak daleko i tyle obowiązków na głowie, mam jednak nadzieję że kiedyś odwiedzę Ciebie i Twoje storczyki osobiście

pozdrawiam i życzę dużo siły, teraz ona bardzo Ci się przyda
aga

Autor: Monika B.
E-mail:  
Data: środa, 25 czerwca 2008 09:26:04
Czy to byłoby naruszenie regulaminu gdyby ktoś mógł polecić jakiś znośny hotel w pobliżu storczykarni? Wiele osób przyjedzie z daleka (jak ja) i musi gdzieś spędzić noc. Chodzi o jakiś miły hotelik, po którym zostanie jeszcze trochę pieniędzy na storczyki Bo liczę na to, że sprzedaż też prowadzicie przy okazji storczykarni?

Autor: Anna
E-mail:  
Data: środa, 25 czerwca 2008 16:57:50
Noclegu daleko nie trzeba szukać, Hotel Zamkowy w Łańcucie pok. 2 osobowy z łazienką kosztuje ok. 120, w cenę wliczone jest śniadanie. Jak na razie Storczykarnia nie oferuje sprzedaży storczyków .

A.

Autor: Danuta Pańczyk
E-mail: danutapanczyk@wp.pl
Data: czwartek, 26 czerwca 2008 22:17:01
Witam,

Prezentuję zdjęcie fragmentu storczykarni. To jeszcze wersja robocza Ale z pewnością kiedy juz będzie otwarta, będzie sie jeszcze lepiej prezentowała.
Oczywiście zdjęcia można robić, o ile zamgławiacze pozwolą.
W okolicach Łańcuta jest wiele hotelików.

Pozdrawiam i zapraszam,
Danuta Pańczyk

Autor: sbb28
E-mail:  
Data: czwartek, 26 czerwca 2008 23:40:21
Niesamowity upór i ogrom pracy
Gratuluję Wspaniałych efektów oraz ogromnego daru przekonywania - "niewiedzących"
także o niezbędnej konieczności wyposażenia zaplecza uprawowo- hodowlanego
może pomysł - propozycja i zainteresowanie sprzedażą Waszych storczyków w przyszłości
- to tzw strzał w 10
jestem za rozwojem takiego pomysłu
pozdrawiam
Malgorzata

Autor: Monika B.
E-mail:  
Data: piątek, 27 czerwca 2008 08:52:10
Pani Danuto, to jest piękne, prawdziwy raj dla storczykarzy! Bardzo pani za to dziękujemy. Ja ze swojej strony proszę właśnie o uruchomienie jeszcze sprzedaży storczyków, bo wizyta w takim miejscu u większości gości na pewno skończy się ogromnym głodem storczykowym. Ja jestem "na głodzie" od samego patrzenia nawet

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@artgabi.com.pl
Data: poniedziałek, 30 czerwca 2008 07:43:34
Witam,
Przyszedł wreszcie czas, żeby obejrzeć efekty pracy w storczykarni w Łańcucie. Jestem pod dużym wrażeniem tego, co zobaczyłam. Dla nas, storczykarzy, ale także dla innych, powstało wspaniałe miejsce. Dziękuję za trud w jego tworzeniu Danusi P. i inny wspomagającym ją w tej pracy. Kiedy opadną pierwsze emocje po oficjalnym otwarciu, będzie można już na spokojnie dalej pracować, poprawiać, ulepszać. Mam nadzieję, że storczykarnia będzie się rozwijać. Oficjalne otwarcie, to tylko pierwszy etap, a cała ogromna praca jest dopiero do wykonania, bo trzeba teraz skupić się na tym, aby storczyki tam zgromadzone zdrowo rosły i kwitły. Efekty tego będą widoczne za kilka lat. Trzymam kciuki za powodzenie. I mam takie swoje marzenie (proszę mi to wybaczyć), że może właśnie tam, w Łańcucie, uda się kiedyś zrobić ogólnopolską wystawę storczyków, na której będziemy mogli pokazać swój dorobek.
Zdjęć zrobiłam niewiele, bo nawilżacze skutecznie mi to uniemożliwiały.

Bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Maria Maciąg

Autor: arek
E-mail: corralus@o2.pl
Data: poniedziałek, 30 czerwca 2008 12:12:23
Witam
Pani Mario pokazała Pani super kwitnienia, to jest to czego nam chyba większości brakuje,... okazałych kwitnień. U mnie "wybżdzi" to 2-3 kwiatki wyczekane od roku albo dwóch...niby cieszy ale.... ehhh, nic tylko szklarnie budować....

Muszę znowu odwiedzić Łańcut bo widzę, ze jest co podziwiac.

Pozdrawiam
Arek

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@artgabi.com.pl
Data: poniedziałek, 30 czerwca 2008 13:35:37
Panie Arku,
Okazałe kwitnienia mogą być tylko na równie okazałych roślinach. Oczywiście, o ile sprostamy ich wymaganiom. Tymczasem my najczęściej kupujemy młode storczyki, które są przed pierwszym kwitnieniem. Trzeba poczekać kilka lat, żeby storczyk pokazał co potrafi, o ile zechce. Dorodną, rozrośniętą roślinę trudno spotkać w ofercie, a przynajmniej ja takich nie dostaję. Myślę, że wszyscy to znamy i mamy. A chociażby pojedynczy kwiat powinien nas i tak cieszyć, bo to znaczy, że w przyszłości może być lepiej .
Do Łańcuta będę z pewnością wracać. Prócz storczykarni jest tam bardzo wiele do oglądania i podziwiania. Na mnie ogromne wrażenie wywarł min. ogród różany. Jeden dzień to o wiele za mało, żeby nacieszyć oczy i wszystko obejrzeć.

Z pozdrowieniami, Maria M.

Autor: Ania
E-mail: annazawodniak@wp.pl
Data: poniedziałek, 30 czerwca 2008 20:01:38
Witam,
Niedzielna wycieczka do Łańcuta warta była ponad 300 km jazdy. Słoneczna pogoda, pięknie zadbany teren wokół zamku, park z ogromnymi drzewami, no i ... wreszcie storczykarnia. Pomimo, że szkło i aluminium 'podłączono' do starego budynku (w środku patio z fosą - wszakże nie za głęboką, ale zawsze...), ładnie się komponują.
A w środku mnóstwo kwitnących storczyków w ciekawej aranżacji, sympatyczna obsługa i niezmordowana,usmiechnięta (chociaż widać, że bardzo zmęczona) przewodniczka, pokazująca nam efekty pomysłu i realizacji rewitalizacji łańcuckiej storczykarni.
To ogromna praca wielu ludzi 'zakręconych pozytywnie', na nasze szczęście - na storczyki.
Mogłyśmy obejrzeć również to, co czeka w szklarniach do zrobienia (są oczywiście trzy: ciepła, umiarkowana i zimna - w tej było najprzyjemniej ), żeby ten ogród się rozwijał i zmieniał.
Powiem, że trochę mnie to przeraziło, bo roślin jest bardzo dużo i to w różnym stadium żywotności . Na te 'ręce', które są dzisiaj, jest to nie do przerobienia.
Ale wiadomo, że to dopiero start. Jak się rozkręcą, to dopiero nam pokażą!!!.
Jestem przekonana, że storczykarnia w niedługim czasie zasłynie w kraju i w Europie z egzotycznych i niespotykanych kolekcji, czego życzę zarządzającym, pracującym i nam wszystkim .
Pozdrawiam
Ania

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl