Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Kalendarium
  Strona:    [1] 2    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail:  
Data: środa, 11 lutego 2004 10:30:06
Witaj Jerzy ,
do pełnej informacji brak mi jeszcze na Twojej stronie KALENDARIUM .
Spisu wystaw i konferencji światowych, europejskich czy polskich.
Może udzieli mi ktoś z Pańtwa praktycznych uwag odnośnie wystaw w Londynie.
Teraz będzie 13 - 14 marca 2004 - RHS INTERNATIONAL ORCHID SHOW.

informacja tutaj - http://www.rhs.org.uk/events/londonorchid2004.asp

Było by miło czytać takie informacje na polskiej stronie i po polsku.
Pozdrawiam
Ewka

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: środa, 11 lutego 2004 12:35:59
To bardzo dobry pomysł Z zaprojektowaniem i zamieszczeniem nie ma żadnego kłopotu, natomiast widzę poważny problem czasowy ze zbieraniem tych informacji przeze mnie. Mogę z pewnością stworzyć taką sekcję informacyjną, natomiast musiałaby się ona opierać o informacje przesyłane do mnie przez ochotników. Ja sam się nie wyrobię czasowo. Jeśli taki układ jest do przyjęcia, możemy zacząć od zaraz

Jerzy

E-mail:  
Data: środa, 11 lutego 2004 13:28:34
Witaj ,
ja nie mówię nie, ale moja regularność odwiedzania stron jest przypadkowa. Kiedy jestem sama i nikt nie skacze mi po głowie i nie krzyczy że będę niedługo ślepa.
Może wszyscy zapracujemy na taką stronę.
Ty ją stwórz, a my będziemy w miarę możliwości dopisywać adresy, uwagi itd.
Może Grażyna Siemińska coś podpowie i pomoże, przecież śpi z internetem pod poduszką.
Czy podanie/taka informacja np adresu gdzie znajdziesz kalendarium np wystaw niemieckich jest w czym pomocna, czy ma to być wkład pracy i zebrane informacje razem.
Pozdrawiam
Ewka

Data: środa, 11 lutego 2004 13:46:55
Moja znajomość niemieckiego sięga ZERA (null, nada, zilcz, niczto, biała plama ), więc tu potrzebowałbym danych (plus łącza do witryny organizatora, żeby podać zainteresowanym). Po angielsku nie ma problemu, więc dokładne łącze do imprezy wystarczy.

Jerzy

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: Grazyna.Sieminska@poczta.neostrada.pl
Data: środa, 11 lutego 2004 13:49:38

Witam,

internet mam nie pod poduszką, tylko pod kocem
A wracając do sprawy KALENDARIUM. Siemińska nie może robić wszystkiego! Już i tak mnie pełno........i zajmować się będę na bieżąco uzupełnianiem "Co kwitnie...".
Mam też swoją firmę, której działalność chciałabym rozszerzyć, a ciągle brakuje mi na to czasu
I mam 370 storczyków, co - jak wiadomo - także wymaga już raczej systematycznej pracy.
Nie mówię NIE, ale może ktoś inny też nieco pomoże

Pozdrawiam,
Grażyna

Data: środa, 11 lutego 2004 14:03:51
To nie o to chodzi, żeby tu nagle montować drużynę pierścienia

Te umowy o pracę dla dobra ogółu ewidentnie nie działają. Widać to najlepiej po postępach FAQ na witrynie PTMO, jak również po nie-zamieszczeniu ostatnich dwudziestu tłumaczeń instrukcji uprawy, które przesłałem już rok temu, a potem drugi raz pół roku temu. Jakoś nie widziałem ich jeszcze w dziale Uprawa/A do Z. Chętnie powtórzyłbym akcję tłumaczeniową, która była sukcesem, ale jest mi wstyd wobec tych wszystkich osób, które wzięły udział w pierwszej akcji, a nie zobaczyły nigdy swojej pracy opublikowanej na witrynie PTMO. Poczekam jeszcze trochę, a potem otworzę dział A do Z w Orchidarium

Więc nie chcę też zobowiązywać nikogo do obowiązkowego dostarczania informacji. Ja zrobię swoje, a jeśli ktoś chętny prześle informację, to ją zamieszczę. Jeśli nie prześle, nie zamieszczę.

Jerzy

E-mail:  
Data: środa, 11 lutego 2004 14:58:07
Pogadam na spotkaniu teraz w W-wie, może coś wymyślimy wspólnie .
Pozdrawiam zapracowaną Grażynę i jej 370 roślin .
I chyba polecamy pomysł uwadze innym osobom, może Ktoś pomoże .
Słuchajcie Państwo, we wrześniu jest wystawa w Berlinie, to przecież blisko, możemy spotkać się w pociągu a dalej podróżować wspólnie .

Pozdrawiam
Ewka

Data: środa, 11 lutego 2004 16:35:13
Witam,

spróbowałam na google wstawić Orchid show i Orchid exhibition.........sporo się pokazuje. Wystarczyłoby, aby KTOŚ to przeglądnął......
Ja się nie podejmuję systematycznego przeglądnięcia tych informacji, bo najbliższy okres mam baaaaaaardzo zajęty.
Storczyki i ja dziękujemy za pozdrowienia od Ewki,

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@cad.pl
Data: środa, 11 lutego 2004 19:05:07
Witam,

Nie, żebym się deklarował cokolwiek prowadzić, bo u mnie czasu mniej niż pieniędzy, ale jest bardzo warta odwiedzenia wystawa we Włoszech p.t. "Orchidee in centrO"- w Monte Porzio (pod Rzymem) w dniach 23-25 kwietnia.
Byłem w zeszłym roku - i polecam (fotki z wystawy są też na mojej stronie) - na prawdę warto, jeśli ktoś ma sposobność !

Pozdrawiam
W.

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@cad.pl
Data: środa, 11 lutego 2004 19:12:27
http://www.nonsoloorchidee.it/home.html

to gwoli uzupełnienia wcześniejszej informacji...

Autor: Anna Kamińska
E-mail: ankamin1@wp.pl
Data: środa, 11 lutego 2004 20:37:29
Ewo,na wystawę do Berlina już montuję grupę - może do niej dołączysz ? Byłoby fajnie spotkać wielu Storczykarzy w jednym pociągu. Tylko, czy nas pomieści ?
Ania

E-mail:  
Data: środa, 11 lutego 2004 21:09:08
Ja bardzo chętnie .
Adres strony o wystawie;
http://i-w.wrusch.bei.t-online.de/t_orchideenschau.htm
Pozdrawiam
Ewka

Autor: Piotr Bałdyga
E-mail: baltyk@kowalska-stiasny.com.pl
Data: czwartek, 12 lutego 2004 10:45:59
A czy może już coś wiadomo o terminach wystaw w Warszawie?

pozdrawiam
Piotr Bałdyga

E-mail:  
Data: czwartek, 12 lutego 2004 10:57:03
Witam ,
w Warszawie sytuacja jest trudna. Sponsorom rozjechały się terminy wiosenne , szukamy innych wyjść z sytuacji.
Każdy pomysł i możliwość się liczy, polecam uwadze.
Pozdrawiam
Ewka

Data: czwartek, 12 lutego 2004 11:16:53
Witam,

W tej chwili to pewne są chyba tylko terminy wystaw w Krakowie i są one niezmienialne!:

wiosenna: 7-9 maja
jesienna: 1-3 października

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Sandra Wawrzyniak
E-mail: cass@poczta.onet.pl
Data: czwartek, 12 lutego 2004 14:51:00
Jeśli można to ja bardzo chętnie dołącze do wyprawy do Berlina. Ale przy licznej grupie to może lepiej autobus wynająć? Albo od razu ciężarówkę z przyczepą żeby pomieścić wszystkie zakupy

Data: piątek, 13 lutego 2004 14:11:39
Właśnie zamieściłem nowy dział - Kalendarium wydarzeń

Ogłaszam chęć naboru ochotnika (sztuk jedna lub dwie ) do prowadzenia tego działu. Do tego celu dostarczę narzędzie do edycji tego pliku w przeglądarce, które działa jak każdy normalny edytor np. Word i nie wymaga znajomości języka HTML (wszystko edytuje się wizualnie).

Jako handlarz żywym towarem nie płacę nic za wykonanie pracy, spodziewam się więc wielu chętnych

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Agnieszka K.
E-mail: agnieszkak2002@interia.pl
Data: piątek, 13 lutego 2004 16:09:01
Jeśli trzeba będzie przetłumaczyć jakieś materiały z angelskiego, chętnie się podejmę. Na próbę mogliby Państwo dać mi coś do tłumaczenia, jeśli będzie w porządku, to znaczy, że ja także przydałabym się do pomocy.

Data: sobota, 14 lutego 2004 21:00:03
Chciałbym oficjalnie powiadomić, że redaktorem działu Kalendarium została Anna Sarnowska. Wszystkie wiadomości z informacjami aktualizacyjnymi należy kierować na jej adres e-mail - anna.sarnowska@wp.pl.

Przy przesyłaniu informacji proszę wziąć pod uwagę, że chodzi tu o wiadomości realnie nam przydatne, które Pani Ania będzie oceniać i wybierać. Nie sądzę na przykład, że ma sens zamieszczanie informacji o wystawach na Kamczatce , ale na przykład nabór chętnych na nową wyprawę storczykową na Madagaskar - jak najbardziej

Do Pani Agnieszki - chyba nie chodzi tu o super dzieła literackie w idealnym stylu, więc każda pomoc się przyda. Dziękuję
Natomiast chodziłoby tu raczej o zbieranie informacji. Proszę może skontaktować się z Panią Anią i ustalić, czy jest jej potrzebna taka pomoc, czy może inna forma.

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: barbara dąbrowska
E-mail: barbara-dabrowska@ibz.pl
Data: wtorek, 9 marca 2004 23:47:03
Witam, entuzjastycznie odnosze sie do pomysłu wspólnej wyprawy do Berlina na wystawe. Moze przy okazji małe zwiedzanie? Z checia oprowadze po nowej architekturze i po zbiorach Museum of Modern art (aktualnie w B.)?
Pozdrawiam Basia

Strona:    [1] 2    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl