Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Nowe zdjęcia w Galerii
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: poniedziałek, 12 stycznia 2004 12:40:07
Zamieściłem własnie nowe zdjęcia w Galerii - część października, listopad i grudzień 2003, a także styczeń 2004. Są to zdjęcia Grażyny Siemińskiej, Danuty Pańczyk, Piotra Piesika, Jana Kucharzyka, Zbigniewa Romana i Jarosława Janeczka, Nastąpiło to z dużym opóźnieniem, za co wszystkich autorów przepraszam

Dodałem też nową funkcję galerii - widok alfabetyczny. O ile widok chronologiczny ma oddawać (w miarę możliwości) okresy kwitnienia, widok alfabetyczny umożliwia wyszukiwanie zdjęc konkretnych roślin, co poprzednio było bardzo trudne. Aby tam przejść, trzeba wejść do Galerii, a następnie kliknąć łącze Galeria - widok alfabetyczny.

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail:  
Data: poniedziałek, 12 stycznia 2004 12:57:53
Witaj,
to co zrobiłeś Jerzy to świetny pomysł i kawał dobrej roboty.
Dzięki za nowe zdjęcia, lubię przeglądać zdjęcia, często zaglądałam , tego mi brakowało.
Pozdrawiam
Ewka

Data: środa, 4 lutego 2004 11:31:53
Do Galerii trafiły nowe zdjęcia styczniowe - zapraszam. Dodałem też usprawnienie do widoku alfabetycznego - poszczególne strony nie są teraz numerowane, a zawierają zakres roślin na stronie, na przykład A-C, D-F itd. Poprawi to na pewno łatwość wyszukiwania roślin bez konieczności poruszania się po omacku.

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Jurek Błaszczyk
E-mail:  
Data: środa, 4 lutego 2004 11:49:29
Spis alfabetyczny jest niekompletny, czy cus?
Np: http://www.orchidarium.pl/Galeria/Coelogyne%20burfordiense.htm , a w spisie brak

Pzdr Jurek

Data: środa, 4 lutego 2004 18:39:02
Cały rok 2002 to pliki HTML, a reszta jest w języku PHP z informacjami o roślinach zapisanymi w bazie danych. Indeks alfabetyczny może objąć tylko rośliny wprowadzone do bazy MySQL, czyli rok 2002 na teraz jest wykluczony. To nie jest trudna sprawa, ale wymaga ponownego wprowadzenia do bazy (bagatela) ponad 120 roślin, a mnie nie starcza czasu. Rozmawiałem o tym już prywatnie z paroma osobami i mam nadzieję to naprawić w najbliższym (???) czasie.

Pozdrawiam,
Jerzy

Data: poniedziałek, 9 lutego 2004 13:56:52
Galeria rozrosła się o piękne, nowe zdjęcia Danuty Pańczyk i Ewy Jóźwiak. Zapraszam do obejrzenia.

Jerzy

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl