Witam,
Przedstawiam Państwu historyjkę, którą wielu pewnie przeżyło.
W trzech różnych miejscach zamówiłam różne formy Phal. equestris. Miały być: Phal. equestris alba, Phal. eguestris semi alba i Phal. equestris Leucotanthe. Cieszyłam się że rosną, że zawiązały pąki i że niebawem zakwitną, a ja będę podziwiać taką różnorodność. Zakwitły i ... Proszę zobaczyć.
Może bliżej?
Nic to nie da. Ja oglądałam wszystkie przez lupę i są identyczne
Mam jeszcze 'Blue Lip' i świadomość, że na 90% będzie to taki sam .
A morał z tego taki, że jak chcesz być pewien co kupiłeś, to kupuj kwitnące
Ależ Panowie! Ja nie przyszłam tu po brawa i gratulacje . Zrobiłabym to w 'Prezentacjach'. Przyszłam się wyżalić, bo czuję się rozczarowana i trochę zła. Czekałam na coś innego niż to, co mi zakwitło. I to x3. Eh... Nic tylko postawić stragan i handlować, jak ktoś mi to już doradził . To żart oczywiście. Trudno, storczyki dostały wspólną misę i niech rosną. Będą namacalnym dowodem mojej naiwności .
Widzę, że niezamierzenie wyszła mi całkiem niezła reklamówka . Do tej pory mogłabym sprzedać już 10 sztuk tych storczyków. Najbardziej rozbawiła mnie propozycja Pana Jerzego. Życie bywa bardzo przewrotne i czasem zamienia nam role .Panie Jerzy, to wszystko są Phal.equestris alba.
Mili Państwo,
Dostałam tyle listów, że nie dam rady na wszystkie odpowiedzieć. Zatem w tym miejscu bardzo przepraszam wszystkich zainteresowanych i jeszcze raz informuję, że nie zamierzam sprzedawać pokazanych storczyków. Dziękuję za zainteresowanie, a to jako pociecha dla zawiedzionych i kochających rośliny wszelakie :
A tak na marginesie. Duży głód storczyków w Polsce ciągle jeszcze jest .
Panie Krystianie,
Dziękuje za dobre serce . Pojawiła się też jakaś pociecha, że kolejny, otwierający właśnie kwiaty, Phal. equestris aurea okazał się tym, co napisano na fiszce.
I jeszcze wyjaśnienie. W poprzednim poście pokazałam zdjęcie Ismena littoralis. Te pręciki są jak najbardziej naturalne (zachodziło podejrzenie, że to moja kombinacja ).
Witam serdecznie! Panie Krystianie-mozolnie zbieram różne formy Ph.equestris-czy mogłabym ewentualnie odkupić od pana keiki'Lai'? Bardzo mi zależy.
Pozdrawiam-Jola