Autor: |
Romuald Kosina |
E-mail: |
|
Data: |
sobota, 1 września 2007 16:52:32 |
Witam,
i przypuszczam, że link od Witka wszystko wyjaśnia, ale jeśli nie, to dodaję:
Giełda Kwiatowa na ul. Karmelkowej to wielki kompleks hal i zadaszeń, i handluje się tam wszystkim co wiąże się z ogrodnictwem. Możesz sobie np. kupić potężny traktor albo sztuczne storczyki. "Indywidualista" to np. ja, prywatna osoba bez jakiejś firmy. Opłaty dla firm są inne. Jeśli spróbujesz wejść na giełdę wcześniej, tak, jak przedstawiciele firm, musisz zapłacić 40 zł zamiast 6. Ja dzisiaj tam byłem i kupiłem piękne Paphiopedilum "King Arthur" za 20 zł czyli ca 5 Euro, do tego Dionea i Drosera po 10 zł, Anthurium 10 zł, paprocie 5-10 zł, begonie 5 zł. Gdzie dostaniesz tak tanio kwiaty?
Ze storczyków było najwięcej Phalaenopsis (to zwyczajowo), również różne odmiany Dendrobium, Zygopetalum, Oncidium, ale roślin tam jest wielka różnorodność. Można sobie w domu stworzyć puszczę tropikalną albo pustynię z kaktusami. Nowe dostawy roślin są w środy, czasem w czwartki, ale warto pójść dzień, dwa później, bo rośliny są wtedy tańsze.
Życzę satysfakcji podczas zakupów!!!!!!!
Pozdrawiam!!!!!!
Romek
P.S. Jeśli Operator Forum, tzn. Pan Jerzy uzna, że treść tego postu przekracza jakieś dozwolone normy (jest tu jakaś forma reklamy tej giełdy), to przyjmę ze zrozumieniem cięcia lub blokadę treści. Niestety w tym obszarze nie mam rozeznania. |
|
|