Autor: |
Agnieszka |
E-mail: |
agnieszka.dobek@wp.pl |
Data: |
czwartek, 17 maja 2007 17:19:21 |
Aneto,
Zawsze zwracam się na forum trochę "oficjalnie" , bo nie wiem, czy piszę do młodzieży, czy też osoby w dojrzałym wieku . Jestem zdumiona, że w obecnych czasach tak wielu bardzo młodych ludzi interesuje się uprawą storczyków i innych roślin. Mam 35 lat i jestem "fanką" wszelkich roślin doniczkowych, storczyków w szczególności. Pomimo małego metrażu dla moich roślinek zawsze znajduję jakieś miejsce . Mam nawilżacz elektroniczny, który pomaga utrzymać w dobrej kondycji moje storczyki. Niestety wśród swoich bliższych i dalszych znajomych nie spotkałam osób zainteresowanych uprawą roślin, większość z nich nawet jeśli posiada coś zielonego w mieszkaniu, to i tak na ogół nie ma elementarnej wiedzy o wymaganiach tych roślin. Dlatego jestem podbudowana, że chociaż za pośrednictwem net-u mogę wymieniać się doświadczeniami z miłośnikami storczyków.
Odpowiadając na Twoje pytanie. U "Tomaszewskiego" powiedzieli mi, że największy wybór przecenionych falenopsisów mają w soboty, kiedy jest nowa dostawa. Jakimś trafem udało mi się po półgodzinnym szperaniu wybrać w miarę zdrowego falka, którego zdj. wcześniej przesłałam. Bardziej podobał mi się taki o kwiatach ciekawie prążkowanych na lila, ale niestety jego liście były nadgniłe, więc zrezygnowałam z zakupu.
Aga |
|
|