Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Wielkie rozczarowanie
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Aneta
E-mail: lamariquita@poczta.onet.pl
Data: wtorek, 27 marca 2007 15:40:51
Hej,
Wczoraj byłam u Tomaszewskiego na Okęciu, bo upatrzyłam sobie w sobote cymbidium po 15zł w niezłym stanie (oczywiście przekwitnięte, ok. 6-7 szt.). Ale wahałam się czy wziąć, czy nie wziąć...Rozsądniej jest kupować storczyki, jeśli sie wie jak się nimi opiekować, a nie tak pod wpływem impulsu, więc w końcu nie wzięłam, postanowiłam, że se najpierw skonsultuje z kimś, kto ma większe doświadczenie. No i w końcu wybrałam się w poniedziałek po storczyka, już sie nastawiłam na to, że go wezmę, a tu okazało się, że storcze (zostały tylko 3 szt) są już po 49 zł, mimo, że stały na przecenie i dwa dni wcześniej te same rośliny kosztowały 15, a za 49 zł można było mieć cymbidia w pełni kwitnienia. Pokrętna jest logika myślenia w tej firmie. Przy kasie powiedzieli, że nie sprzedadzą kwiatka za 15 zł, bo nie ma naklejki z tą ceną, a jakby była to ok. Jestem bardzo rozczarowana i jeszcze bardziej wściekła z tego powodu, na siebie też, że sie nigdy nie mogę zdecydować i przepu ściłam taką okazję .
Strasznie się rozpisałam....Ale musiałam wyrzucić z siebie tą złość , nie miejcie mi tego za złe
Pozdrowienia.

Autor: dana
E-mail:  
Data: środa, 28 marca 2007 16:54:17
Zauważyłam ze w sobote są promocje i storczyki mozna kupic taniej.

Data: poniedziałek, 2 kwietnia 2007 09:36:24
Witam,
Dziękuje za radę
Pozdrawiam.

Autor: Anna Zarębska
E-mail: 365dni@interia.pl
Data: poniedziałek, 2 kwietnia 2007 18:30:49
Witam,

poza tym prosze nie żałować - są inne - znacznie bardziej wdzęczne w uprawie storczyki niż cymbidia Wiem coś na ten temat...

Pozdrawiam - Anna

Data: wtorek, 3 kwietnia 2007 15:47:38
Witam,
Czy ma pani jakieś doświadczenia w uprawie cymbidium? Będę wdzięczna za wszelkie rady, bo już od dawna marzy mi się ta roślinka . Na razie mam w domu tylko 3 falenopsisy, więc jestem początkującą i chciałabym spróbować sił w uprawie jakiegoś innego gatunku storczyka, bo z falkami nie mam do tej pory żadnych problemów (tfu, tfu, odpukać ). Pierwsze koty za płoty i najwyższy czas na coś nowego, może pani mi doradzi, co wybrać. Myślę o nabyciu albo cymbidium, albo dendrobium (czytałam, że są wdzięczne w uprawie i nie sprawiają wiele kłopotow).
Pozdrowienia.

Autor: Sarah
E-mail: sarah@hoga.pl
Data: środa, 11 kwietnia 2007 13:41:44
Ja myślałam, że tam w ogóle można taniej coś fajnego kupić, ale rozczarowałam się. Ceny jak w sklepie, kiepski dostęp do roślin - biedne te storczyki, takie ściśnięte :-(

Autor: spinka
E-mail: 555kasia@wp.pl
Data: piątek, 13 kwietnia 2007 16:19:28
Witam!
A ja jestem zadowolona ze storczyków kupionych u Tomaszewskiego w Poznaniu. Udało mi się dostać sabotka bez doniczki za 3 zł (!!), Catleye i Cymbidia za 10 zł w naprawdę dobrym stanie. Oczywiście, były też bardzo kiepskie roślinki, ale wybór był duży i można było znaleźć niezłe okazy za te 10 zł.
Pozdrawiam,
Kasia

Autor: kasia
E-mail:  
Data: piątek, 13 kwietnia 2007 17:55:33
Czy jest gdzieś w Krakowie sklep Tomaszewskiego???????

Autor: Ewelina
E-mail:  
Data: piątek, 13 kwietnia 2007 18:09:00
Witam
Wejdz na stronę Tomaszewskigo i wszystko będziesz wiedziała.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl