Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Orchid - Food Producent: Schultz
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Ewelina
E-mail: eweder@wp.pl
Data: niedziela, 11 marca 2007 14:05:21
czy ktoś z państwa stosował ten nawów jeśli tak czy jest on wart kupna opis znajduje się w poniższym linku http://www.e-hortico.pl/go/_info/?id=1219

Autor: Jolanta
E-mail:  
Data: poniedziałek, 12 marca 2007 15:25:58
Goraco polecam. Stosuje ten nawoz od 2 lat. Wszystkie moje storczyki pieknie kwitna, tworza silne, grube pedy z duza iloscia kwiatow. Kwiaty od momentu rozwiniecia, utrzymuja sie nawet 4 m-ce i dluzej, w zaleznosci od gatunku. Dodam, ze nie uzywalam innego nawozu, wiec nie mam porownania, ale nie sadze, by ktorykolwiek z dostepnych na rynku mu dorownal, a nawt okazal sie lepszy.

Data: poniedziałek, 12 marca 2007 15:56:42
Bardzo dziękuję za odpowiedz więc chyba się skuszę mam nadzieję że również moje storczyki mi się odwidzięczą pięknymi kwiatami

Data: środa, 14 marca 2007 09:32:03
Pani Jolu mam pytanie jak często podlewa pani roślinki tym nawozem i w jakich dawkach z góry dziękuję za odpowiedzpozdrawiam Ewelina

Autor: Jolanta
E-mail:  
Data: środa, 14 marca 2007 14:45:08
Pani Ewelino, uzywam tego nawozu zgodnie z instrukcja, jaka jest na opakowaniu, czyli: podlewam nim rosliny co 5-7 dni latem i 10-14 dni zima w ilosci 1/4 lyzeczki na 1 galon, czyli 3.8 litra letniej wody. Opakowanie zawiera wewnatrz miarke (1/4 lyz), takze dawkowanie jest bezproblemowe. Instrukcja podaje rowniez, aby zwiekszyc dawke do 1/2 lyzeczki/galon przy podlewaniu raz lub dwa w miesiacu. Prosze zauwazyc, ze nawoz ten podaje sie przez caly rok, przy kazdym podlewaniu, po prostu zamiast wody uzywa Pani nawoz w tej niewielkiej ilosci, co daje naprawde wspaniale rezultaty. Pozdrawiam i zycze obfitego kwitnienia.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl