Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Czy to możliwe?
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: innersmile
E-mail: innersmile@o2.pl
Data: poniedziałek, 5 marca 2007 22:24:54
Wczoraj na wystawie orchidei w Dublinie moją uwagę przykuł egzemplarz falka hybrydy, który miał ścięty pęd kwiatowy, na którym rozwinęło się u szczytu keiki. Nie było ono ukorzenione, ale miało bardzo długi własny pęd kwiatowy z bardzo licznymi kwiatami i dwa liście innego odcienia niż falek-matka. Czy to możliwe, aby keiki bez korzeni tak się rozwinął, a falek-matka nie miał ani jednego kwiatu i wyglądał dość przygnębiająco. Czy to zupełnie normalne, że falek-matka stanowił po prostu "pomost" i tylko dostarczał składników odżywczych. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrowienia

Autor: jollka
E-mail:  
Data: wtorek, 6 marca 2007 10:15:13
Skoro to widzialeś , to napewno to możliwe
Widziałam w TV mysz z wyhodowanym ludzkim uchem, jstem teraz skłonna uwierzyć we każdą hybrydę

Autor: innesmile
Data: wtorek, 6 marca 2007 12:48:19
Racja, skoro widzialAm, to na pewno istnieje. ChcialAm tylko wiedziec, czy to fenomen, czy zupelnie zwykle zjawisko, bo mysz z uchem i innymi organami na grzbiecie tez mialAm okazje zobaczyc w pismie Wiedza i Zycie kilkanascie lat temu, ale to bylo ewidentne gmeranie w genach! Dziekuje i pozdrawiam. Marta

Autor: innersmile
Data: wtorek, 6 marca 2007 12:53:48
acha...i jeszcze jedno pytanie, co w takim wypadku z takim okazem zrobic, skoro nie ma korzeni?

Autor: jollka
E-mail:  
Data: wtorek, 6 marca 2007 15:33:56
Sorki za pomylenie płci

Autor: Marta
Data: wtorek, 6 marca 2007 16:33:49
Nie ma sprawy. Zabawna sytuacja i tyle Ale nadal trapi mnie ten falek i pewnie bedzie mi sie snil po nocach! Wlasnie przypomniala mi sie ostatnia cz. Obcego, gdzie w jednej ze scen widac nieudana kolekcje eksperymentów genetycznych. Dobra, wiem...poniosla mnie fantazja! Pozdrawiam i wracam do pracy
Marta-tak bedzie latwiej...

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl