Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  We Wrocławiu storczyki inaczej
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Jurek Błaszczyk
E-mail: jurekbe@poczta.fm
Data: piątek, 8 września 2006 15:24:17
Witam,
w dzisiejszej GW jest informacja o wystawie roślin mięsożernych:
http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3602905.html
Piszę tu o tym dlatego, że w papierowym wydaniu jest informacja dodatkowa: "Dariusz Chojnacki - prezes Polskiego Towarzystwa Miłośników Storczyków, ogrodnik...z Łodzi..." itd.
Co to za prezes od storczyków, co lansuje nie-storczyki I co to PTMS, bo znam tylko PTMO
Pzdr Jurek

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: piątek, 8 września 2006 15:51:49
Jurek - mogę Ci dać telefon do Darka, żebyś mu powiedział, co ma lansować i dlaczego...

Albo lepiej wpadnij na wystawę i mu wygarnij osobiście...

A PTMS jest zarejestrowane i istnieje już od trzech lat - spotkania odbywają się raz w miesiącu w Palmiarni Łódzkiej. Nawet pisemko wydają... Mogę ci tanio sprzedać kilka numerów...

Jerzy

Data: piątek, 8 września 2006 16:04:42
No co, nie wiedzialem
A Ty, Jerzy lepiej popatrz, jaką ma reklamę, a jakiej Ty przed rokiem nie miałeś. I zważ, że od tych mięsożernych to się dach palmiarni OB nie zawali, a od Twoich i Manuela storczyków to się miał za tydzień zawalić
Jak mi ktoś wystawi delegację na bilet, to mogę pójść i wygarnąć.
Pzdr Jurek

A w tych pisemkach to coś piszą ciekawego o Coelogyne i takich tam innych ciekawych? Bym moze kupil, skoro tanie

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@chello.pl
Data: piątek, 8 września 2006 16:19:01

Jurek, czytając Twoje posty zawsze płaczę.........ze śmiechu

Pozdrawiam,
Grażyna

Data: piątek, 8 września 2006 16:29:02
Grażyna, nie płacz
I nie rób ze mnie jakiegoś komedianta, bo to świat jest śmieszny a nie ja Przeca to wszystko powyżej są fakty, nie? A jakoś tak się układają tylko.
Pzdr Jurek

Jeszcze: spróbuj wyguglać to PTMS

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: piątek, 8 września 2006 16:51:34
Jurek - nie nie wyguglasz...

Wiem, że witryna internetowa PTMS jest w planach, ale jakoś do tego na razie nie doszło. Ja też uważam, że w dzisiejszych czasach należałoby zacząć od internetu, a nie od drukowania broszur i ulotek, ale każdy robi w końcu co chce...

A dach Palmiarni się nie zawali, bo wystawa mięsożernych nie odbywa się w Palmiarni... A mógłbyś wpaść i kupić sobie dzbanecznika jako dodatek do kolekcji coelogyne...

Jerzy

Data: piątek, 8 września 2006 20:22:41
Dzięki Jerzy za podpowiedź z tym dzbaneczkiem. Uznałem to za dobry pomysł na zwiekszenie wilgotności wśród storczyków i postanowiłem natychmiast zrealizować
Ogród był już zamknięty, ale OBI otwarte (na dodatek bez biletów). Dzbaneczniki są, ale obsługa - jak już pisali na forum - fatalna, nikt mi nie potrafił powiedzieć, ile należy lać wody do tych dzbanków. Może wiesz?
Pzdr Jurek

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl