Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Cattleya
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Paweł Łaciński
E-mail: pawel.lacinski@onet.eu
Data: wtorek, 22 sierpnia 2006 19:57:27
Witam
Pani Barbaro błagam nie Pan. Narazie mam 15 lat i Pan raczej nie pasuje

Czyli tak jak myślałem nie trudno o nią (niego?) zadbać Może za jakiś czas skusiłbym się na nią (niego?)

Pozdrawiam, Paweł Łaciński

Autor: Basia Bawej
E-mail:  
Data: wtorek, 22 sierpnia 2006 23:11:29
OK. Pawle,
Roślinka fajna, ale jak wcześniej pisał as trzeba ją schladzać. Mój znajomy wymyślił akwarium z zainstalowanym ogniewm Platiera ( nie wiem jak to sie pisze). Sprawa o tyle fajna, że podłacza sie to pod termostat i nie trzaba mysleć o mrożeniu wkładów. Basia

Autor: Ewa Iwańczyk
E-mail: ewaiw@jay.au.poznan.pl
Data: wtorek, 22 sierpnia 2006 23:54:40
O! System Peltiera? To bardzo ciekawy pomysl. Wystarczy przepuscic prad przez 2 polprzewodniki w uproszczeniu ;-) lepsze to niz lodowka - wielki pozeracz pradu. To male cos mozna uzyc jako chlodnice i jako podgrzewacz - i tu jest ten wielki plus. Dodajmy jeszcze sterowanie elektroniczne i mamy super orchidarium z kontrolowanymi warunkami Ja sie tylko obawiam, ze to moze tez byc super drogie. Powszechnie stosuje sie to w urzadzeniach do amplifikacji DNA Prosze koniecznie napisac jak to wyszlo i jaki bylby koszt takiego projektu
Pzdr
Ewa

Autor: Basia Bawej
E-mail:  
Data: wtorek, 22 sierpnia 2006 23:58:14
Jeśli tylko ruszymy z tym prototypem, to będę się chwaliła. Podobno nie bedzie to, aż taki wielki wydatek, bo części mają byż z "demobilu", a co do żarłoczności prądu, to przyznam, że nie pytałam .

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl