Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Orchidea mix
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Gonia
E-mail: geisler2@tlen.pl
Data: wtorek, 13 grudnia 2005 14:57:42
Dlatego jest tam (?) który dotyczy „Ladner” - wynika to z tłumaczenia - ale tak czasami się zdarza gdy Holender z Polką próbują dogadać się po niemiecku.
Dla mnie też temat jest już zamknięty
Dziękuję za próbę pomocy i pozdrawiam

Autor: Krzysztof
E-mail: kchojnacki @ vp.pl
Data: wtorek, 13 grudnia 2005 15:07:31
Przepraszam bardzo Wszystkich. Uważam, że te "bratkowe" storczyki są jakieś trefne. Nie dość, że kapryśne w uprawie, to jeszcze wywołują awantury. Nie tak dawno storczyk ten był przyczyną burzliwej dyskusji. Zaczeło się od pytania "czy już mam przechładzać..." a skończyło na dąsach i obrażaniu się Pozdrowienia Krzysztof. P.S Mam podobnego Miltoniopsisa. Ładnie się rozrósł i mam nadzieję, że zakwitnie. Kupiłem go jako nieoznaczoną hybrydę i niech tak zostanie. Proszę w "Google" wpisać miltoniopsis, a zobaczy Pani Goniu ile jest tam podobnych a nawet "takich samych roślin" co Pani i mój storczyk.

Autor: Basia K.
E-mail:  
Data: wtorek, 13 grudnia 2005 15:18:06
Pani "GONIA" ma chyba problemy z wyższością...
niech sobie tam myśli że jej "cudo" to: "Melissa Bakers Independence Day xLeo Holfium Midnight" albo jak powiedział producent: "Miltonia „Red Tide” typu „Ladner”"
Niech prosi "odpowiednich ludzi"
i nie przeszkadza innym...

ps. Pani Grażyno, popieram Pani zdanie i wypowiedź!

Autor: Marzena Rymin-Kozłowska
E-mail: marzenkakozlowska@op.pl
Data: wtorek, 13 grudnia 2005 16:34:40
Śledzę ten wątek i pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze.
Jestem z tych poczatkujących storczykomaniaków i bardzo często zaglądam na to Forum. Ale najczęściej tylko zaglądam i nie mam odwagi zapytać o cokolwiek ponieważ obawiam się, iż zostanę wyśmiana, lub po prostu zignorowana.
Wiadomo, że są tu osoby mające potężną wiedzę i niektóre pytania nowicjuszy mogą byc dla nich śmieszne, ale okazywanie tego w sposób jak wyżej nie jest chyba zbyt zachęcające.I chyba ta "mania wielkości" dopadła niektórych. Nie podoba mi się to wyśmiewanie. I już.
Ale mimo wszystko i tak bedę tu zaglądać, bo można się wiele nauczyć.I nie tylko o storczykach.....

Pozdrawiam
Marzena

Autor: Kasia W.
E-mail:  
Data: wtorek, 13 grudnia 2005 18:11:19
Pani Marzeno, tu nie chodzi o manie wielkości, ani o to żeby nie zadawać pytań, czy odstraszyć nowych storczykarzy. Sama nie zaliczam sie do ekspertów, ale zaglądam na fora dość często, czytam interesujące mnie posty i wyciągam wnioski. No i oczywiście staram sie najpierw szukać odpowiedzi we wcześniejszych postach, bo wszyscy na początku maja podobne problemy.
Cały szkopuł w tym żeby zadawać pytania, na które rzeczywiście nie było odpowiedzi, bo powtarzajace sie co drugi post zapytania o to samo są, powiedzmy to wprost, nudne.

I tym mało optymistycznym akcentem zakończę

Pozdrawiam
K.W.

Autor: Iwona
E-mail: petronella362@poczta.onet.pl
Data: wtorek, 13 grudnia 2005 18:15:48
Witam
Moja babcia zawsze mawiała
"kto pyta nie błądzi, kto czyta zyskuje wiedzę "
Pozdrawiam Iwona

Strona:    Poprzednia    1  [2]