Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Hyde Park
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Gosia
E-mail: veroart@onet.eu
Data: sobota, 20 września 2008 10:05:25
Pani Aniu czy to z ostatniej dostawy? Bo moje jakoś bez postępów a mam tez tą samą odmianę między innymi

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszkamarcin1@o2.pl
Data: sobota, 20 września 2008 11:18:58
Bardzo dziękuję za kilka przemiłych tygodni na tym forum,będę je mile wspominała. Bardzo przyjemnie spędziłam czas rozmawiając o swojej pasji-o storczykach- nie o lakierach do paznokci,nie o płukaniu okrężnicy,czy o produkcji jogurtu. Gdy trafiłam na to forum, naprawdę bardzo się ucieszyłam,że jest miejsce gdzie można z kimś dzielić swoje zainteresowania, pokazywać swoje kwiaty i oglądać inne kolekcje. Dzielić się swoimi pomysłami, radościami i smutkami dotyczącymi-cały czas podkreślam-storczyków.Okazuje się jednak, ,ze bardzo się pomyliłam,że nie jest to forum dla ludzi chcących dzielić swoją pasją z innymi,ale forum do zadawania pytań i udzielania odpowiedzi przez FACHOWCÓW.Uważam również,że kompletnym brakiem taktu i oznaką braku dobrego wychowania jest ZWRACANIE KOMUŚ UWAGI na temat błędów.No ale jak w wielu przypadkach życie pokazuje ,nie każdy zna te zasady. Za potworny brak taktu uważam również wyrzucanie komuś samotności,nie chcę tego nawet komentować.Mam nadzieję,że z przemiłymi pasjonatami storczyków, z którymi miałam przyjemność rozmawiać spotkamy się na innym forum,a zapewniam, że są takie, naprawdę przyjazne.Żegnam Państwa i życzę właściwych przemyśleń

Autor: Kinga
E-mail:  
Data: sobota, 20 września 2008 11:31:49
heh jak dla mnie ta sytuacja jest śmieszna. podzielam powyższe zdanie Agnieszki i wcześniejsze Pestki. A najlepsze jest to że w tym temacie kilka osób napisało "nie udzielam się, ale czytam i korzystam z rad" to z takich użytkowników ma się składać forum? Jeśli tak to umrze ono śmiercią naturalną prędzej czy później. a nowi użytkownicy będą bali się tu w ogóle zacząć pisać.
pozdrawiam

Autor: Anna
E-mail: aniawi@op.pl
Data: sobota, 20 września 2008 11:45:27
Pani Gosiu, podobno trzeba z nimi rozmawiać A na poważnie, to trochę zależy od "etapu rozwoju" najmłodszej pseudobulwy. Tak, to z ostatniej dostawy.

Autor: pepe
E-mail: shi_ra@o2.pl
Data: sobota, 20 września 2008 11:50:50
Dwie powyższe wypowiedzi są dla mnie mało zrozumiałe - pan Jerzy usprawnił forum, stworzył nową grupę, w której każdy chcący może pisać, udzielać się etc. Skąd więc ten dramatyczny ton? Moim zdaniem forum na tym jedynie skorzysta - osoby chcące sobie pogawędzić będą miały miejsce na to, podobnie z funkcją edukacyjną forum - również zostanie zachowana i - mam nadzieję - nawet się wzbogaci
I - moim zdaniem - brakiem taktu i braku dobrego wychowania jest ROBIENIE BŁĘDÓW i obrażanie się za zwrócenie na nie uwagi. Obecnie nie ma ŻADNEGO problemu w poprawnym pisaniu, wystarczy zainstalować przeglądarkę z automatycznym sprawdzaniem pisowni, np. Mozillę. Nieczynienie tego i uparte trwanie w ortograficznym i gramatycznym analfabetyzmie jest oznaką braku szacunku dla pozostałych użytkowników forum.
Ostatnio forum zostało zdominowane przez grupkę osób, które bardzo aktywnie się udzielały - niestety, jeśli chodzi o treść merytoryczną tegoż udzielania było już znacznie gorzej. I chwała panu Jerzemu iż dostrzegł ten problem, pochylił się nad nim i znalazł rozwiązanie iście salomonowe Gdyż, powtórzę, nikt z forum nie jest wykluczany - po to jest nowa grupa, aby tam kontynuować to, co dla niektórych stało się rzeczą ważną, istotną.

Autor: pepe
E-mail: shi_ra@o2.pl
Data: sobota, 20 września 2008 11:52:01
Małe uzupełnienie - miałem na myśli wypowiedzi pani Agnieszki i pani Kingi

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: info@orchidarium.pl
Data: sobota, 20 września 2008 21:40:59
Moje dodatkowe dwa grosze.

Moim zdaniem to zwykła sprawa dojrzałości uczestnika forum i kwestia jasności intencji. Jeśli ktoś chce sobie pogadać z dobrymi znajomymi bez zbędnego zawracania głowy setce innych ludzi, wystarczy DOBROWOLNIE rozpocząć (lub kontynuować) wątek w Hyde Parku.

Jeśli ktoś przekazuje informacje jego zdaniem użyteczne dla szerszej widowni (pytania, porady, udzielanie pomocy w uprawie), może swobodnie wybrać rozmowę w Zupie storczykowej.

Chodzi o zwykłe liczenie się z innymi użytkownikami forum. Mamy ponad 100 subskrybentów i ponad 3500 odwiedzin dziennie. Warto pamiętać, że zamieszczając post występujemy przed całkiem sporą grupą ludzi. Liczmy się z nimi WSZYSTKIMI.

Postaram się nie przesadzać z moderacją. Natomiast jeśli uznam, że rozmowa dotyczy bardzo wąskiej grupy osób i jej rozsyłanie nie ma większego sensu dla nas wszystkich, przeniosę ją do Hyde Parku. Na pewno nie ma to być forma kary ani wygnania

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Anna
E-mail:  
Data: poniedziałek, 22 września 2008 07:00:32
Panie Jerzy, wyrazy uznania i podziękowania. Oto człowiek świętej cierpliwości! Pozdrawiam!

Autor: Piotr Bałdyga
E-mail: baltyk@stiasny.com.pl
Data: poniedziałek, 22 września 2008 11:24:29
Gratuluję pomysłu i również bardzo dziękuję... Rzeczywiście, ostatnio jedynie w dziale PREZENTACJE pojawiały się ciekawe tematy. Rozumiem wszystkich zmęczonych taką sytuacją.

pozdrawiam,
Piotr

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl