Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Miłośnicy storczyków we Wrocławiu
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 3  4  5  6    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Ewa Trzcińska
E-mail: etrzcinska@wp.pl
Data: wtorek, 6 marca 2007 21:21:48
Drogi Panie Jurku, ogromnie cieszę się na Pana stanowcze "spotkajmy się" jeszcze przed wystawą w maju. Myślę, że powinniśmy się poznać i troszeczkę do niej przygotować, stanowić już jakąś grupę. W tej chwili mam chaos w głowie ale jak spotkamy się to pytania same się pojawią . Zatem proszę zaproponować jakiś termin marcowy, może pod koniec? Godzina raczej popołudniowa. Widzę, że formum odwiedza sporo osób więc chętni znajdą się. Miłośnicy storczyków we Wrocławiu łączcie się !!! Serdecznie pozdrawiam Ewa

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@interia.pl
Data: wtorek, 6 marca 2007 22:31:00
Panie Marcinie,

Widzę, że ostro zabiera się Pan za zrzeszanie Wrocławian... hehehe...
Nie to, żebym Panu, czy ogólnie Towarzystwu źle życzył, jednakowoż intensywność zachęcania wydaje mi się lekko natarczywa - jednak to jest moje prywatne zdanie i nie musi być prawdą Chęć posiadania maksymalnej ilości członków płacących składki jest jak najbardziej uzasadniona.

Tak przy okazji zapytam, bo informacji na stronie Towarzystwa nie znalazłem, kimże jest tajemniczy Pan Tomasz Boruszczak, za co otrzymał odznakę i jaki ma to związek ze storczykami ??

PS. Jako, że spotkania "integracyjne" we Wrocławiu były już co najmniej dwa (cóż z tego, że 4 osobowe ) , więc i na to trzecie, które ma być pierwsze chętnie się wybiorę by zobaczyć co z niego wyniknie

PS. Niezmiernie urzekł mnie dobór linków zawartych na stronie Towarzystwa

Pozdrawiam i życzę powodzenia w działaniu.
W.

Autor: Jurek Błaszczyk
E-mail: jurekbe@poczta.fm
Data: wtorek, 6 marca 2007 22:47:08
Witek,
ale na które czteroosobowe spotkanie integracyjne się wybierasz? To w Herbarium, czy majowe? Jakby na to, o którym myślę, wezme to ksero
Pzdr Jurek, totalny wróg "struktur pionowych"

Data: środa, 7 marca 2007 06:49:15
Jurek, mea culpa... mam nadzieję, że dotrę do Ciebie jeszcze przed jakimkolwiek zebraniem

W.

Autor: Danuta
E-mail: Danuta.Maleszewska@wp.pl
Data: środa, 7 marca 2007 07:44:56
Witam
Mam pytanie, czy na to spotkanie mogą przyjść milośnicy storczyków ( dopiero od półtora roku) z małym doświadczeniem .W ich kolekcji sa przeważnie hybrydy i to kupione w OBI.

Autor: Jurek Szypuła
E-mail: jszypula@biol.uni.wroc.pl
Data: środa, 7 marca 2007 16:24:33
Myślę że ostatni weekend marca będzie dobrym terminem. Pozostaje tylko ustalić: piątek?,sobota czy niedziela.
Pana panie Jurku (skoro ma pan dwa kroki do Herbarium) serdecznie zapraszamy Może w końcu uda się we Wrocławiu stworzyć jakieś struktury poziome
Pozdrawiam

Jurek Szypuła

Data: środa, 7 marca 2007 16:31:38
Pani Danko: oczywiście że tak! Przecież własnie o to chodzi żeby poznali się ludzie o wspólnych zainteresowaniach mieszkający blisko siebie i (mam taką nadzieję) Ci bardziej zaawansowani dzielili się swoimi doświadczeniami z tymi początkującymi (do których i siebie zaliczam )
Pozdrawiam

Jurek Szypuła

Autor: Jurek Błaszczyk
E-mail: jurekbe@poczta.fm
Data: środa, 7 marca 2007 19:21:32
Panie Jurku Sz.,
propozycja moja jest taka, aby Pan coś konkretnego zaproponował a reszta się odniesie i będzie wiadomo, jaki jest odzew. Miejsce jest OK, termin każdy będzie OK, aczkolwiek nie dla wszystkich, jak to zwykle bywa Ja się wstępnie deklaruję, choć o tej porze roku priorytetem jest podglądanie ptaków, np. dziś z 10 godzin musiałem spędzić w Dolinie Baryczy.
Prezesa Witka się ściągnie na odbiór ksera Może Prof. Kosina by wdepnął ponamawiać do uprawy Chiloschista, z Kanoniej ma bliżej, niż ja
Pzdr Jurek B.

Autor: Katarzyna Stasiuk
E-mail: ehinacea@gmail.com
Data: środa, 7 marca 2007 20:05:11
Ja także deklaruję chęć udziału w spotkaniu Pamiętam jedno 4 osobowe spotkanie parę lat temu i czytając wpisy zapowiada się, że tym razem pomysł nie umrze śmiercią naturalną Czekam na ustalenie terminu i pozdrawiam!

Katarzyna Stasiuk

Autor: Dorota Kamińska
E-mail: storczyki.net@op.pl
Data: środa, 7 marca 2007 22:08:10
Witam,
Do struktur poziomych bardzo chętnie się przyłączę.

Swoją drogą próbował je kiedyś tworzyć Pan Andrzej Lepka. Czy Panowie Prezesowie orientują się może, czy nadal zagląda On na fora storczykowe i wie, że obecnie coś się w tym temacie wykluwa?
Pytanie zadaję w kontekście poszukiwania osób doświadczonych w uprawie pospolitych Phalaenopsis, Dendrobium, Cattleya, Oncidium itp. W końcu wiele naszych kolekcji opiera się na masowej produkcji. Dużo większą rację bytu i szanse na przetrwanie miałoby "koło", w którym byliby ludzie gotowi do dzielenia się wiedzą, a nie wyłącznie nastawieni na odbiór. A Pana Andrzeja kojarzę jako bardzo życzliwego człowieka.

Dorota

Data: środa, 7 marca 2007 22:39:12
Andrzeja dawno na forach nijakich już nie widziałem, czasem tylko na GG się pojawia, jednakowoż myślę, że z racji wchodzenia w wiek dorosły, mogły mu się zainteresowania pozmieniać..

W.

Autor: Dorota Kamińska
E-mail: storczyki.net@op.pl
Data: środa, 7 marca 2007 22:53:28
To mnie Pan zaskoczył, bo młodego wieku Pana Andrzeja nie byłam świadoma z racji znajomości wyłącznie mailowej. Krótkiej, ale w życzliwej atmosferze prowadzonej.

Tak czy inaczej w marcu spotkać się warto, więc czekam na propozycję terminu ze strony Pana Jurka Sz.

Dorota

Autor: Sylwia N
E-mail: fenelopsis@o2.pl
Data: czwartek, 8 marca 2007 09:04:24
Witam ja też chciała bym przyjść na spotkanie miłośników storczyków we Wrocławiu. Jeśli już będzie ustalony jakiś termin prosze o wiadomośc pozdrawiam Sylwia

Data: piątek, 9 marca 2007 09:55:08
Trudno wybrać jakiś dogodny termin który pasowałby wszystkim. A to wystawa w Łodzi, Dni Orchidei w Sosnowcu...
Mam nadzieję, że jeśli nawet ktoś wybiera się do Sosnowca to może to zrobić w sobotę rano Proponuję spotkać się 23.03.2007 o godzinie 18.oo w Herbarium przy ul Sienkiewicza 5.
Zapraszam wszystkich którzy złapali bakcyla na spotkanie w realu
Pozdrawiam,

Jurek Szypuła

Data: piątek, 9 marca 2007 13:11:51
Piątek 23.03 to bardzo dobra data. Chcę tylko upewnić się co do godziny. Na stronie Ogrodu Botanicznego znalazłam informację, że otwarty jest on od 10 do 18. Czy godziny te są aktualne?

Pozdrawiam!

Autor: Ewa Trzcińska
E-mail: etrzcinska@wp.pl
Data: piątek, 9 marca 2007 15:26:57
Panie Jurku, ogromnie cieszę się, że mamy ustalony termin spotkania. Mam nadzieję, że do Herbarium można będzie wejść również po godz. 18.00? Gdyby był z tym problem, służę pomocą i udostepniam swoje lokum w pracy. A może trzeba dać odrębne ogłoszenie o klarownej treści dla wszystkich zainteresowanych o terminie i miejscu spotkania? Serdecznie pozdrawiam Ewa

Data: piątek, 9 marca 2007 16:08:47
Herbarium Muzeum Przyrodniczego znajduje się poza terenem Ogrodu Botanicznego (pomiędzy placem Bema a ul. Świętokrzyską) i nie ma najmnieszego problemu z godzinami otwarcia. Możemy spotykać się o dowolnej godzinie która wszystkim będzie pasować Mam nadzieję że podany termin będzie pasował wszystkim którzy wpisując sie w tym temacie wyrazili chęć spotkania się z innymi pasjonatami chodowli orchidei.
Pozdrawiam

Jurek Szypuła

Autor: Marta Uścieńska
E-mail: martusc@o2.pl
Data: piątek, 9 marca 2007 20:09:56
Zadnych zmian nie powinno już być. Termin i miejsce podane, klamka zapadła. Nieobecni mogą się zapisać póżniej, na jakimś następnym spotkaniu. Dłuuugo zbieraliśmy się. Wysłałam dużo SMS-ów do tych, któży nie mają komputerów. Wszelkie zmiany zniechęcają i może się skończyć na pięciu osobach.
Z poważaniem Marta Uścieńska.

Data: sobota, 17 marca 2007 18:39:23
Witam!
Może ktoś z Państwa opisze wczorajsze spotkanie? Niestety nie udało mi się na nie dotrzeć z powodu pobytu na L4, ale zżera mnie ciekawość jak się ono potoczyło I najważniejsze: czy planowane jest kolejne spotkanie, na które mam nadzieję że tym razem dotrę ?

Pozdrawiam, Katarzyna

Autor: Marta Uścieńska
E-mail: martusc@o2.pl
Data: sobota, 17 marca 2007 21:24:24
Spotkanie organizacyjne odbędzie się dn. 23.III.2007 godz. 18 w Herbarium ul. H. Sienkiewicza 5. Zdąży Pani wyzdrowieć.
,,Do tocho,, M. U.

Strona:    Poprzednia    1  [2] 3  4  5  6    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl