Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Oszust na allegro
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: bozia33
E-mail: bozia3@op.pl.
Data: środa, 22 lipca 2009 09:43:20
Byc może nastąpił błąd w adresie. Nie ma kropki po pl. Spróbuj napisać i sprawdź czy rzeczywiście adres istnieje. A oleander rzeczywiście jest śliczny, wart swojej ceny i gratisy także. Ja nie zostałam oszukana, więc dlaczego mam źle pisać o kimś kto mnie nie oszukał.Każdy ma prawo pisać co myśli i czuje.

Autor: Roman L.
E-mail: elear@o2.pl
Data: piątek, 24 lipca 2009 00:07:21
Zastanawiam się, czy to "zupa storczykowa", czy czarna polewka? Naprawdę trudno o tyle złości z jaką spotykam się na tym forum> Jeśli ktoś mi się nie podoba, to u niego nie kupuję. Nazwanie kogoś oszustem, bezpodstawnie oczywiście, jest przestępstwem. Naprawdę trzeba mieć mocne dowody, żeby to zrobić. Liczyć się należy z radykalną reakcją. Nigdy nie kupowałem u tej Pani żadnej rośliny, ale przed chwilą zostałem sprowokowany. Zalicytowałem na aukcji nr 694708099 - Encyclia prismatocarpa. Albo będzie moja racja, albo stracę parę złotych (choć mocno w to wątpię). Pozdrawiam (życzliwie), wszystkich forumowiczów, pozdrawiam Panią pivonię-2009. Mój nick z allegro - lit48. (Żeby nie było, że łżę jak całe stado psów)
Roman L.

Autor: x
E-mail:  
Data: piątek, 24 lipca 2009 09:46:06
Czym co jest, wiadomo dopiero jak zakwitnie.Ja już nigdy nie wydam pieniędzy nic niekwitnącego, ale każdy ma prawo ryzykować.

Autor: Bogdan Kossowski
E-mail: storczykomaniak@op.pl
Data: poniedziałek, 3 sierpnia 2009 14:22:26
Sprowokowany dyskusją postanowiłem sprawdzić na własnej skórze jak to jest naprawdę. 20 lipca wylicytowałem "Dendrobium sanderae Major -dorosła duża roślina " (cytat z oferty) i w tym dniu wpłaciłem należność. Dość długo czekałem na przesyłkę i zniecierpliwiony wysłałem maila z monitem na co otrzymałem odpowiedź, że właśnie roślina została wysłana. W piątek otrzymałem awizo, a dzisiaj odebrałem z poczty roślinę. Dorodna, wysoka ok. 40 cm. I komu tu teraz wierzyć? A jak u pana panie Romku?
Pozdrawiam
Bogdan

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@artgabi.com.pl
Data: wtorek, 4 sierpnia 2009 08:38:06
Witam,
Jeśli to jest prawdziwe Den. sanderae Major z kwiatami, to gratuluję, bo to faktycznie okazja. Jeśli nie kwitnie, to czekam na zdjęcie kwitnienia tego okazu .

Z pozdrowieniami, MM

Autor: Agata
E-mail:  
Data: wtorek, 4 sierpnia 2009 08:54:16
Przeglądałam ostatnio tej Pani wystawione na aukcji storczyki i natknęłam się na Phal.Mambo którego sprzedająca oferowała.Zdjęcie jak kwitnie dała z internetu a na swoim zdjęciu które dodała pokazała zwykłą marketową hybrydę,po zwróceniu Pani uwagi wycofała storczyka ze sprzedaży ale niestety jeszcze kilka innych pozostało co do których również mam swoje podejrzenia tym bardziej że sprzedaje storczyki po kwitnieniu
No ja na pewno nie skuszę się u niej na zakup,nawet pokrzywy

Autor: xyz
E-mail:  
Data: środa, 5 sierpnia 2009 08:33:54
Jedyna rada na zakupy u niepewnych sprzedawców, to kupować WYŁĄCZNIE kwitnące rośliny, paczkę otwierać przy dostawcy i jak coś się nie zgadza zrobić fotkę rośliny z dostawcą, żeby był dowód i żądać zwrotu kosztów, a jak sprzedawca nie chce oddać, to zgłosić sprawę na policję. Jak roślina nie kwitnie, to komentarz najlepiej wystawić dopiero po zakwitnięciu "rarytasu".

Autor: Tomasz Gąsior
E-mail:  
Data: sobota, 8 sierpnia 2009 16:51:55
A ja kupiłem brassie rex z pędem są już duże pączki i powiem że też nie byłem pewnien odmiany nawet miałem odesłać ją ,ale pomyślałem że nich sobie zakwitnie i wtedy zobaczę co to za "rarytas" i wydaje mi się że jednak będzie to brassia rex.

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl