Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  30 orchidei w oplakanym stanie
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: eliza
E-mail: elizabednar@yahoo.com
Data: piątek, 15 sierpnia 2008 16:46:06
zakupilam za naprawde marne pieniadze ...pomozcie co mam z nimi zrobic poniewaz wygladaja tak..

Autor: PESTKA@
E-mail:  
Data: piątek, 15 sierpnia 2008 17:55:44
..no cóż;obejrzec dokładnie korzenie(suche lub zgnite obciąc )posadzic do nowego podloża(jeśli korzenie wygladają jakby dluższy czas ich nikt nie podlewał to zrosić i potraktować BIOSEPTem(w razie czego)Postawic najlepiej na wschodnim parapecie,cienowac w razie potrzeby i CZEKAĆ.Taki ,,szok,,dla roślin potrafi rosline zmobilizować do podwojnego kwitnienia jesli stworzymy jej lepsze warunki bytu niz mialy dotąd.Powodzenia!

Autor: Dana
E-mail:  
Data: piątek, 15 sierpnia 2008 18:54:41
Zastosuj się do rad Pestki, innej drogi nie ma. Ja spryskałabym je ASAHI, to jest stymulator wzrostu, super pomaga takim biedakom.

Autor: arek
E-mail: corralus@o2.pl
Data: piątek, 15 sierpnia 2008 19:39:00
jesśli chodzi o foto to przedstawia całkiem ok rosliny tylko bez donieczek, więc nie wiem skąd ten lament :-)

E-mail:  
Data: piątek, 15 sierpnia 2008 20:10:12
Też tak pomyślałam. Może troszkę niektóre wysuszome, ale to lepsze niż zalane, a to że listki trochę połamane to nie problem. Nawet jeśli miały trochę mniej wody, to jest szansa na szybsze kwitnienie. Tylko pogratulować nabytku. Ale będzie frajda gdy zakwitną! Do roboty," nie lamentuj" i ciesz się!!!

Data: środa, 20 sierpnia 2008 00:56:36
dziekuje wam wszystkim za szybka pomoc ...moimi nowymi nabytkami jest 21 odmian paphiopedilum .niewiem co ta sa za odmiany poniewaz sprzedajacy nie mial zielonego pojecia ...musze czekac az zakwitna takze mowiac szczerze to kupilam kota w worku...

E-mail:  
Data: środa, 20 sierpnia 2008 11:56:37
Eliza, niezły kot! też bym takiego chciała!!!

Data: środa, 8 października 2008 22:47:34
kwiatkow sie jeszcze nie dorobilam ale zagoscily u mnie skoczkonogi i latajace ziemiorki no i co mi poradzicie???jak wybic to cholerstwo????

Data: środa, 8 października 2008 23:03:19
wyczytalam jak i gdzie to zyje i w jakich warunkach sie rozwija czy myslicie ze przesadzenie do kermazytu rozwiaze moje problemy??? znacie jakis niezawodny sposob na zniszczenie tego cholerstwa...

Autor: Marta
E-mail: martusc@o2.pl
Data: piątek, 10 października 2008 21:17:18
Skoczogonki to nie taka tragedia. Ziemiórki, jeśli ich jest dużo, mogą być gorsze. Na ziemórki trzeba kupić Nomolt lub żółte tablice. Dalej storczyki trzeba przeglądać bo może być tam więcej zwierzątek. Marta

Data: niedziela, 12 października 2008 13:01:49
dzieki za podpowiedz mam nadzieje ze uda mi sie wybic wszystkich nieproszonych gosci

Autor: Ania
E-mail: aniag78@wp.pl
Data: wtorek, 21 października 2008 19:54:52
Eliza gdzie Ty je kupiłaś? Tez tak chcę

Autor: Monika Bytom
E-mail:  
Data: niedziela, 26 października 2008 09:39:55
Wczoraj odwiedzilam Praktikier,w Bytomiu kupilam 5 phalaenopsisow o oplakanym stanie po 5 zl za szt,korzeniei liscie maja zdrowe,wiec mysle ze da sie je uratowac. Kwiatow przecenionych bylo sporo,nietylko storczyki. Podeszlam do kierowniczki stoiska powiedzialam ze wezmne 8 storczkow to cene opuscila

Autor: Agnieszka
E-mail:  
Data: niedziela, 26 października 2008 12:10:05
Dziś wybieram sie do Praktikera w bytomiu więc zobaczę te falki w promocji

Data: wtorek, 28 października 2008 20:41:36
ja swoje zakupilam na ebay

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl