Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  jumboorchids
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Agata Rapacz
E-mail: agata.rapacz@gmx.at
Data: czwartek, 12 stycznia 2012 15:40:16
https://picasaweb.google.com/102236611584972565740
Z tymi pieknymi zdjeciami zostawiam Was w sferze marzen...
Milego ogladania

Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: czwartek, 12 stycznia 2012 23:52:10
Marzeń o dokładnym podpisywaniu roślin hehe, tak na pierwszy rzut oka od razu Coel lentiginosa jest zupełnie czymś innym i całkiem ciekawym... a Bulb. maximum to oczywiście Bulbophyllum purpureorachis... ;-) Fajne to Papilionanthe tricuspidata

pozdrawiam

Autor: Anna
E-mail: anna@roslin-menazeria.net
Data: piątek, 13 stycznia 2012 11:23:59
Hej Agatko
Fajne zdjęcia, no i... ja też chcę taki sam storczyk, jak Ty .
Ślicznota!!!

Dziękuję za link.

Pozdrawiam,
Anna

Data: piątek, 13 stycznia 2012 12:01:36
Hmm Aniu, czyzbys czytala w moich myslach i wiedziala jaki storczyk chce ?
Na w.w. stronie jest kilka, ktore z przyjemnoscia bym zaadoptowala.Ktory konkretnie masz na mysli? Serdecznie pozdrawiam.

Data: piątek, 13 stycznia 2012 13:37:00
Hmm, wiesz... takie zdolności to pewnie ma każdy, kto przeczyta ostatnie komentarze do zdjęć
Agatko, chodziło mi o niesamowicie zbudowane kwiaty Ephemerantha comata - ten bym "zaadoptowała" natychmiast! Tylko skąd takie cudo wziąć?
Chyba się wezmę za poszukiwania

Pozdrawiam,
Anna

Data: piątek, 13 stycznia 2012 14:29:24
No wiec Aniu, jednak czytasz w moich myslach .Jeszcze wczoraj wymienialam poglady na temat tej strony z pewnym Panem z tego forum i zachwycalam sie tymi fredzelkami.To tez moj faworyt.A skad wziasc? Jumboorchids prowadzi rowniez wysylkowa sprzedaz storczykow...

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@chello.pl
Data: piątek, 13 stycznia 2012 17:56:00

Dziewczyny, nie wiem czy byłybyście takie zachwycone wiedząc, że kwiat Ephemerantha comata, a właściwie Flickingeria comata żyje tylko 1, dosłownie jeden dzień , ale za to roślina wydaje je kilka razy w roku .

Pozdrawiam,
Grażyna

Data: piątek, 13 stycznia 2012 18:14:24
. Jako, ze jest tam jeszcze pare ladnych kwiatkow, ostatecznie moge pojsc na ustepstwo i wybrac cos innego .

Data: piątek, 13 stycznia 2012 18:23:50
Grażynko,
dzięki za informację o długości kwitnienia - to troszkę ostudziło moje zakupowe zapędy. Właśnie szukałam wiosenno-letniego dostawcy tej rośliny pod nazwą Filckingeria i zerknęłam na opis, że kwitnie o dowolnej porze roku. Uznałam, że wynika to z gorącego klimatu, ale jeden dzień to troszkę mało... można zwyczajnie nie zdążyć zobaczyć!
Z drugiej strony, jeśli kwitnie chętnie, a kwiatków dużo, to i tak warto się rozejrzeć za nią. Nie będę jednak usilnie szukać; jak się trafi przy okazji wystawy, to sobie zrobię prezent.

Pozdrawiam,
Anna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl