Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Nasiona -zapylanie
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Bożena
E-mail: Bpadewska@interia.pl
Data: poniedziałek, 23 lipca 2007 12:01:19
Witam !!!
Chciała bym się szczegułowo dowiedzieć jak zmusić storczyka do tego by miał nasiona. Czytałam o tym trochę ale nic mi z tego nie wychodziło , pewnie wynika to z mojego błędu. Proszę wszyskich o pomoc bardzo mi na tym zależy.

Autor: Never mind
E-mail: latios@wp.pl
Data: środa, 25 lipca 2007 13:04:59
Storczyka nie można zmusić do tego by miał nasiona( człowieka do tego by miał dzieci też.Proszę przeczytać : http://www.storczyki.org.pl/uprawa/rozmnazanie/AOS/index.html

E-mail: Bpadewska@interia.pl
Data: piątek, 27 lipca 2007 12:40:38
Dziękuje za namiary stronki, ale czytałm już ten artykół wcześniej. Nadaje się on wtedy gdy ktoś zna się na budowe kwiatu rośliny. Ten proces nie należy do łatwych dla początkujących, dlatego więc wgłębiłam się bardziej w ten temat i wykonałam już czynności z tym związane.
A tak poza tym faktycznie nie da się storczyka zmusić do tego by miał nasiona ( poprostu źle się wyraziłam myślałam,że bedzie to zrozumiałe ), ale oczewiście można mu w tym pomóc .
POZDRAWIAM

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: piątek, 27 lipca 2007 13:10:24
Witam,
to też pewnie pani zna, ale może nie.

http://perso.orange.fr/bernard.lagrelle/AA%20Botanique/AA%20animation/Animation%20bis.html

Pozdrawiam
ewka

Data: piątek, 27 lipca 2007 13:26:41
to może moja ulubiona strona:
www.orchideenvermehrung.at

Data: piątek, 27 lipca 2007 13:28:25
a tak swoją drog ma pani cierpliwość n wysiew??

E-mail: BPadewska@interia.pl
Data: wtorek, 31 lipca 2007 20:24:23
Pani Ewo ! Dziękuję za interesującą animację. Nie widziałam jej wcześniej, ale niestety już mi się ona nie przyda chyba, że komuś kogo zaciekawił ten temat bo zrobiłam to troszkę wcześniej tak jak na tej animacji i zakończy się to chyba moim sukcesem

Co do pytania niżej mi zadanego ... Nie chodzi mi tu w dużym stopniu o sadzonki tyko o to czy naprawdę cały ten proces jest tak skomplikowany i trudny jak opisują , dlatego nie śpieszę się i cierpliwie czekam na rezultaty.

Pozdrawiam

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl