Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Paphipedilum korzenie
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: poniedziałek, 8 stycznia 2007 18:36:37
Witam ,
mój wczorajszy zakup z działu przecen.
Rośliny mają bardzo mocno rozbudowany system korzeniowy i to oprócz ich piękna, chciałam pokazać .

Masa włochatych, twardych korzeni.

Pozdrawiam
ewka

Autor: Kasia Jankowska
E-mail: 555kasia@wp.pl
Data: poniedziałek, 8 stycznia 2007 19:22:19
Wyglądają jak pająki, brr Ale kwiaty piękne
Ja kupiłam też okaz tego storczyka, przekwitnięty - ale najtańszy storczyk w moim życiu 3 zł
Pozdrawiam,
Kasia

Autor: monika w.
E-mail:  
Data: poniedziałek, 8 stycznia 2007 19:22:22
ja też je sobie nabyłam w ilości paru sztuk... śliczne i do tego każde ma nowe rozetki... przynajmniej moje...

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: poniedziałek, 8 stycznia 2007 19:48:15
No właśnie , może ktoś się pomylił przeceniając te rośliny ?

Pozdrawiam
ewka

Autor: edyta
E-mail:  
Data: wtorek, 9 stycznia 2007 11:43:35
Dziewczyny gdzie zakupiłyście te storczyki?SUPER!!!!
edyta

Autor: ewa35
E-mail: builder11@konin.lm.pl
Data: wtorek, 9 stycznia 2007 11:44:49
Drogie Panie jestem zaskoczona pięknen kwiatów tak taniego storczyka. W Koninie nie ma przecen, nawet jak już padają to nadal kosztują 40-70 (zależy jaka hybryda. Aby powiększyć swoją kolekcję storczyków często kupuję na allegro,podobnego storczyka także tam kupiłam za 32,00 + koszty przesyłki 8 zł . Załamałam się...Już nie będę kupawać na allegro. Może taniej będzie robić wycieczki do innego miasta i szukać przecen? To w jakim mieście mamy teraz przeceny storczyków? Chociaż wiadomość proszę przesyłać na priv, bo mi wykupią i jeszcze będą sprzedawać je na allegro. Pozdrawiam ciepła ewa

Autor: monika w.
E-mail:  
Data: wtorek, 9 stycznia 2007 11:51:02
Ja swoje kupiłam w ubiegłą sobotę u Tomaszewskiego w Wawie za niecałe 10 zł - już sobie rosną zbiorczo,w dużej donicy razem z innymi paphiopedilum - wyglądają cudnie. Sama dziwiłam się, że mają taką cenę. Znalazłam jednego na dużej hali, normalnie kosztował albo 28 albo 38 - nie pamiętam dobrze. Dodam, że niczym się od moich nie różnił... myślę, że zagubił się wśród phalaenopsis.... i po prostu nie został przeceniony.

Autor: BeataP
E-mail:  
Data: wtorek, 9 stycznia 2007 16:24:39
Jest piękny, a może ktoś wie czy Tomaszewski ma tez sklep gdzieś w okolicy Katowic. Pozdrawiam.
Beata

Autor: Kasia Jankowska
E-mail: 555kasia@wp.pl
Data: wtorek, 9 stycznia 2007 20:51:31
Witam!
Z tego co wiem, Tomaszewski ma sklepy w trzech miastach: Warszawie, Poznaniu i jeszcze gdzieś Można sprawdzić na stronie internetowej tomaszewski.com albo jakoś tak podobnie Co do przecen, to rzeczywiście ceny ma niesamowite w porównaniu do innych. W tej chwili w Poznaniu jest spory regał z Cymbidiami w dobrej kondycji za 10 zł, Phalaenopsis za 15 - ale niektóre z nowymi pędami lub pąkami i także w dobrej kondycji - Zygopetalum (12zł). Są też Catleje, Dendrobia i Sabotki (10), ale one mają się trochę gorzej, jak na moje oko. Inforamcje są z tego piątku, więc jeszcze chyba aktualne
Pozdrawiam,
Kasia

Autor: Beata P
E-mail:  
Data: piątek, 12 stycznia 2007 17:15:35
Witam i bardzo dziękuję za odpowiedź tym trzecim miastem są Skierniewice.
Niestety trochę za daleko.
Beata

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl