Temat: |
Re: STORCZYK Z RODOWODEM |
Autor: |
Never Mind |
E-mail: |
latios@wp.pl |
Data: |
piątek, 26 września 2008 17:34:12 |
* hybryda to mieszaniec dwóch różnych gatunków zwierząt, roślin i czego się tylko da np. muł,żaba wodna (najprostsze przykłady jakie pamiętam z biologii). Krzyżówka dwóch różnych gatunkowo, odmianowo etc. roślin także nazywamy hybrydą.
- Notabene dziwi mnie, że Pani nie zna pojęcia hybryda, szczególnie iż całkiem niedawno temat krzyżowania człowieka ze zwierzętami, a także jakichkolwiek eksperymentów na płodach stał się modny i powszechnie znany.
*czym różni się tescowa hybryda od ekwadorskiej? A no tym, że wiem jakie cechy będzie miał mój kwiat w następnym kwitnieniu, nie zmieni ich (kupując tam mam taką pewność, gdyż renoma takiej firmy w przeciwnym wypadku zdecydowanie byłaby niższa - cena także); znam jej rodziców, więc wiem jak ją uprawiać (znam jej potrzeby); takie rośliny raczej nie są pędzone w żaden sposób, by zakwitły toteż moja "Cambria" po trzecim kwitnieniu w niewyjaśnionych okolicznościach nie zgnije.
W razie wątpliwości proszę najpierw użyć wyszukiwarki (np. google), a później jeśli będzie Pani miała jakieś pytania to po przemyśleniu najlepiej je zadać
Never Mind |
|
|
|