Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Hyde Park

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: STORCZYK Z RODOWODEM
Autor: sbb28
E-mail:  
Data: sobota, 20 września 2008 18:29:19
Beata
Pomijając hybrydy w obrębie jednego gatunku - phalaenopsis
W przypadku hybryd międzygatunkowych

Po prostu różnica zasadnicza WIESZ CO MASZ - Nie trzeba empirycznie na własnych storczykach ryzykować i męczyć ze stworzeniem im najlepszych warunków uprawy

Jak wiesz co masz to wiesz jak uprawiać i nie zadajesz pytań co się dzieje z moim storczykiem - przeciez zapewniłam wszystkie warunki a on "pada"; "marnieje"; "nie chce kwitnać" RATUNKU: POMOCY

Pestk@ - Pani Aldono

Akurat Pani nie podejrzewałam o taką indolencję - nie zna sie Pani na ironii? i czarnym humorze

Nie potrafi Pani "odsiać ziarna od plew" ?

No Może MA PANI RACJĘ BO JA
po codziennie zapchanej skrzynce - powrót wieczorem z pracy też już nie rozróżniam "ziarna od plew" i kasuję wszystko jak leci

Panie Jerzy - kiedyś "mieliśmy na pieńku" - patrz wystawa w Poznaniu -

Jednak "JA UWAŻAM, ŻE NIE NALEŻY WALCZYĆ Z HYBRYDAMI I DOCINAĆ IM ŁBÓW BO WYROSNĄ 2 NOWE" - oj chyba pomyliłam pojęcia - chyba chodziło o Hydry ale to wszystko tak wzajemnie sie przeplata
pozdrawiam wszystkich może wreszcie wszyscy poukładamy sobie swoje priorytety i znajdziemy na tym forum swoje nisze i swoich przyjaciół nie zmęczonych nadmiarem nie zawsze w uprawie ważnych wiadomości
i może znajdą czas na porady lub choć swoje przemyślenia Ci; którzy chcą nadal mimo ................. dzielić się z nami swoją wiedzą
pozdrawiam
Malgorzata

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl