Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Hyde Park

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: wszystko o keikach Phaleanopsisa
Autor: PESTKA@
E-mail:  
Data: niedziela, 31 sierpnia 2008 21:15:15
Witajjj milusio A wiec tak...część storczyków kwitnie nieustannie nadal co mnie dziwi i zaskakuje.Storczyk ,który szczególnie ukochałam (zółty
olbrzym o ponad metrowych pędach)kwitnie nieustannie od początku grudnia i cały czas rozgałezia sie na starych pędach kwiatowych,i dodatkowo wypuścił dwa pedy wiec mam ich w doniczce 6.Ten storczyk najbardziej mnie zaskakuje...Cześć storczyków tez kwitnie,część pokazala tylko swoje kolory na krótko ,bo pędy kwiatowe padły łupem ciekawskich kotów(po prostu notorycznie były łamane co doprowadzalo mnie do płaczu...)2storczyki przypiekły sobie po jednym liściu(córka wystawiła je na parapet wietrzac pokój ..no i jednego falka chyba straciłam(zgubil stożek wzrostu,ale jest na reanimacji poniewaz ma piekne zdrowe korzenie.3 inne obsypały sie mnustwem korzeni zamiast kwiatami Ogólnie mówiac nie jest chyba źle zważając na upały i to ,ze jestem,,początkująca,,Cieszy mnie fakt,ze moje falki dorobiły sie zdrowych pięknych korzeni powietrznych i tych w doniczce i zdrowych lśniacych liści.Cymbidium stojace na balkonie dorobilo sie 6 nowych odnóżek Jeszcze nie widzialam jak kwitnie ,bo nabyłam je w maju.Mam nadzieje ,ze zaskoczy mnie kwiatami.To tyle w skrócie ,bo mogła bym tak cała noc pisac hihihihi ..no i mam nadzieje ,ze kolekcja mi sie powiekszy bo mam za pare dni urodzinki

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl