|
Temat: |
Nowe funkcje forum |
|
Autor: |
Jerzy Dziedzic |
|
E-mail: |
jerzy.dziedzic@orchidarium.pl |
|
Data: |
środa, 12 lutego 2003 06:22:38 |
Muszę powiedzieć, że nikt nawet nie wymienił dwóch z najistotniejszych dla mnie osobiście (a brakujących) funkcji.
Jedna to możliwość podglądu nowej wiadomości (co jest czasem BARDZO istotne w wypadku stosowania kodów HTML), a druga to możliwość dodawania wielu plików graficznych zamiast jednego załącznika (czyli umożliwienie tworzenia "reportaży").
Trochę to trwało, ale właśnie skończyłem pisanie i testowanie nowej wersji formularza "Nowa wiadomość", który udostępnia obie te funkcje
Żeby przesłać kilka plików graficznych, trzeba wybrać jeden za pośrednictwem pola Przeglądaj, a następnie kliknąć przycisk Obejrzyj. Plik zostanie przesłany i wyświetlony w podglądzie, a jego kod HTML pojawi się w polu tekstowym nowej wiadomości. Wtedy można dodać dalszy ciąg tekstu i w dowolnym momencie wybrać kolejny plik i wywołać podgląd, dodając ten plik do wiadomości itd.
Po zamieszczeniu wszystkich plików trzeba kliknąć przycisk Dodaj, co spowoduje wyświetlenie wiadomości na forum. Można w ten sposób dodać dowolną liczbę obrazów.
Mam nadzieję, że jeszcze bardziej ułatwi to zamieszczanie wiadomości. Testowanie trwało tylko około tygodnia, więc jeśliby ktokolwiek wyłapał dowolny błąd lub nietypowe reakcje forum podczas podglądu lub zamieszczania wiadomości (na przykład utrata tekstu, przestawienia pól itp.), będę wdzięczny za informacje. Oczywiście zakładam, że jestem genialnym i bezbłędnym programistą ale...
Jerzy |
|
|
|
|