Temat: |
Re: Forum -re.zbiorowy amok:-( |
Autor: |
Zbigniew Roman |
E-mail: |
zb.roman@data.pl |
Data: |
niedziela, 8 czerwca 2003 00:43:41 |
Szanowny Panie/i noradarling!
Z wyjątkowym niesmakiem przeczytałem Pana/i ostatni list. Niesmak towarzyszył mi od momentu lektury pierwszych już Pana/i wypowiedzi na tym forum. Nie z powodu treści a formy. Formy, która zaczyna się od tego, że Pan/i ukrywa się pod pseudonimem. Wiem, że jest to pewien standard komunikacji w Internecie. Wiem też jednak, że jest to forma, która umożliwia zdjęcie z siebie odpowiedzialności za to, co się pisze i daje autorowi możliwość ukrywania się za maską. Wszystko można napisać, bowiem, nawet przed samym sobą, można udawać, że to pisze jakiś noradarling a nie ja sam. Wiele obserwacji internetowych dyskusji wskazuje na znaczną agresję uczestników dyskusji, o wiele większą niż to zwykle ma miejsce w innych formach komunikacji między ludźmi. Jako powód wskazuje się anonimowość uczestników.
Pan/i korzysta z internetowej anonimowości w sposób nie do zaakceptowania dla mnie.
Nie życzę sobie, by Pan/i, ustami Lindy przekazywał/a takie komunikaty, jak w Pana/i liście.
Oburza mnie Pana/i sugestia, że Jurek Dziedzic mógłby cenzurować jakiekolwiek wpisy na tym forum.
Szkoda, że te wszystkie Pana/i posty nie dają Panu/i ukojenia ducha i jasności myśli, czego po poście należałoby się spodziewać.
Żegnam
ZbR
|
|
|
|