Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Forum -re.zbiorowy amok:-(
Autor: noradarling
E-mail: cybergraffiti@chello.pl
Data: sobota, 7 czerwca 2003 17:41:24
Uf... jak ciężko się czasami rozmawia...
Ale to nic.

Tak się składa:-( że zanim kupiłem swojego pierwszego storczyka który już na samym początku niektórym z Państwa chyba zaszkodził przeczytałem info. umieszczone na stronie storczyki.org.pl /storczyki od A do Z/.

Proszę mi wybaczyć iż nie znam Panów Piotra Piesika oraz Jerzego Dziedzica.

Ich posty na forum przeczytałem jako osoba zupełnie nie znająca się na uprawie storczyków oraz bez świadomości jaką obaj Panowie wnoszą do naszej wiedzy o tych roślinach.

Nie wiem jak bardzo rożnią się między sobą stony orchidarium.pl i storczyki.org.pl jednak informacje odnośnie uprawy ze strony storczyki.org.pl bardziej przypadły mi do gustu.

To iż wypowiedziałem się w temacie podanym przez Pana Dziedzica wynikało z mojej wiedzy przeczytanej na stronie storczyki.org.pl właśnie z działu storczyki od A do Z.

Na tejże stronie nikt nie pisze przeciwstawnych do siebie opini na temat uprawy roślin. A tego właśnie szukają początkujący storczykarze -wiarygodnych oraz pewnych informacji.

Chciałem pomóc swoim postem / na podstawie działu storczyki od A do Z i wiedzy w nim zawartej/ innym internautom...

Odniosłem wrażenie iż na stronie storczyki.org.pl bardziej przyjażnie traktuje się osoby początkujące -które jak każdy wie mogą się mylić i zadają czesto niezbyt trafne pytania lub może i wypowiadają niezbyt trafne opinie...

Ale takie chyba ich prawo -a i to forum przynajmniej na "pierwszy rzut oka" wydaje się forum otwartym.

W jednym tylko moim poście -znalazłem opinie/jako posiadacz jednego storczyka/ iż jestem osobą "wkładającą kij w mrowisko", że podszywam się pod kogoś?!..., że powinienem "okazać pokorę" dla bardziej doświadczonych hodowców, że jeżeli nie znam tematu nie powinienem w ogóle zabierać głosu w temacie lub pisać ballady o storczykach a potem odczytywać je publicznie przy kawie i ciastkach -to akurat było fajne... itp.

Fajnie...

Bogusław Linda powiedziałby "Nie che mi się z Tobą gadać...":-)

Podsumowując -na tym forum odniosłem niemiłe wrażenie że nie rozmawiamy o pięknych storczykach tylko o jakiejś "tajnej organizacji" lub -proszę mi wybaczyć określenie "zapisujemy się do osiedlowej bandy" w której jest kilku przywódców "trzęsących szarakami"...

Jeszcze raz przepraszam za moje opinie/nowicjusza/ na temat storczyków.
Oczywiście nie zmieniłem swojego podejścia do tych roślin -będę postępował tak jak jest napisane na stronie storczyki.org.pl

Zapewniam również że nie podszywam się pod nikogo i że naprawdę jestem osobą początkującą i mam nadzieję że w przyszłości "podejmując" na forum nowicjusza hodującego jednego "falka" wystawicie /co niektórzy/ Państwo nosy ze sterty krowiego g.... ,zardzewiałych beczek, zadymionych pomieszczeń oraz Bóg jeden wie z czego jeszcze...
Bo nie każdy /np.mieszkający w dużym mieście/ ma dostęp do takich rarytasów.
A parapet i okno raczej się znajdzie...

ps

Teraz wiem że Pan Dziedzic "zawiaduje" tym forum i że jest to Jego strona internetowa ale mam nadzieję że nie usunie mojego postu...
To właśnie amatorzy /a jest ich coraz wiecej/ mogą się przyczynić do rozwoju tej oraz podobnych stron o storczykach...

Z pozdrowieniami
hodujący na parapecie "falka" -tak jak jest to w opisie rośliny
noradarling

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl