|
Temat: |
Re: Aparat fotograficzny? |
|
Autor: |
Małgorzata ze Szczecina |
|
E-mail: |
|
|
Data: |
czwartek, 30 marca 2006 18:22:40 |
Witam,
Tak się składa, że mam oba testowane przez Panią Ewę aparaty, Nikona na mikroskopie i Canona Power Shota Pro 1. Z obu nie jestem zadowolona. Nikona Pani ma, więc go Pani zna, ale chciałam nawrzucać trochę Canonowi. Główną wadą Canona jest jego powolność. Ma kłopoty z nastawianiem ostrości jeśli jest za mało światła i obiekt jest mało kontrastowy. Mam też Canona EOSa 50E, który w tych samych warunkach radzi sobie doskonale. Power shot wymaga wiele cierpliwości. Wielokrotnego nastawiania ostrości, korygowania ostrości na ustawieniach ręcznych, ciągłej zabawy z czasami i przesłonami. Zazwyczaj robię kilkanaście, albo nawet kilkadziesiąt zdjęć jednego obiektu, żeby mieć pewność, że jedno będzie ok. Chociaż zrobiłam nim sporo fajnych zdjęć
http://inm.am.szczecin.pl/~abak/ (zdjecia moje i męża), to w sumie żałuję pieniędzy wydanych na to cudo techniki, bo trzeba było dołożyć i kupić lustrzankę cyfrową. A, jeszcze jedno, oświetlenie pierścieniowe do Power Shota jest strasznie drogie, tak zresztą jak wszelki inny osprzęt. Teraz wiem, że następna będzie lustrzanka.
Pozdrawiam |
|
|
|
|