Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: W takim razie - jaka wystawa???
Autor: Dorota Walentyn-Góral
E-mail:  
Data: czwartek, 27 marca 2003 10:01:07
Witam!
Wydaje mi się, że sprawa rozbija się także o parę przyziemnych spraw- myślę oczywiście o członkach towarzystwa. Parę osób nie posiada żadnego transportu a miała rośliny. Nie było komu tego przytransportować, a autobus w tym wypadku to sprawa nierealna- kwestia 1-2 roślin Przykładowo: osoba, która się zobowiązała przetransportować rośliny, nie poinformowała, że nie będzie mogła i w ten sposób uniemożliwione zostało załatwienie innego transportu- było zbyt późno. A wierzcie mi mogły przybyć ciekawe rośliny. Druga sprawa- czy rzeczywiście termin wystawy dla kolekcjonerów jest dogodny? Sprostujcie mnie, jeżeli idę błędnym tokiem myślenia, ale ten problem wynikł już w zeszłym roku. W tym było trudniej, bo roślinom się coś pokręciło, i wiele z nich kwitło wcześniej niż przed rokiem. Chodzi mi tu o fakt, iż producent w pewnym stopniu może posterować kwitnieniem roślin, a my jesteśmy bardziej uzależnieni od kaprysów naszych piękności- zresztą jak to z pięknościami bywa Większość trzyma rośliny na parapetach, w akwariach czy często niewielkich orchidariach. Mało kto ma większe możliwości. Z rozmów z kilkoma osobami wynikło, że jedne storczyki przekwitły a inne jeszcze nie kwitną. Może lepszy byłby nieco wcześniejszy termin? Myślę więc, że w tej sytuacji nasza ekspozycja i tak dobrze wypadła.
Dorota

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl