Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: W takim razie - jaka wystawa???
Autor: Andrzej Lepka
E-mail: lepa@green.net.pl
Data: środa, 26 marca 2003 15:00:07
Witam, wiem że to co napisze mało da,aczkolwiek uważam że w Polsce jest zamało współpracy...myślę że po pierwsze wszystkie towarzystwa powinny w jakiś większy sposób się "złączyć",ale to tylko na marginesie, ponieważ było by najlepiej,gdyby nawiązać współprace z innymi krajami, Czesi naprzykład mają swoje "słynne" arboterum, i myślę że niezaszkodziło by z nimi w jakiś sposób współpracować.Równierz Niemcy są BLISKO,więc sądzę że była by to ciekawa współpraca (producenci gerber już tak zrobili i im się opłaciło,naprzykład nowymi technologiami upraw...wystarczyło tylko się spotkac i pogadac).Wiem że niebędzie szybko w Polsce czegoś takiego, jak np zbliżające się "Orchidee in centrO" pod Rzymem, aczkolwiek dobrze było by do tego zacząć dązyć,ponieważ niema rzeczy do zrobienia!.Dlatego też niezłym pomysłem było by pomyślenie nad utworzeniem jakieś głownej struktury "myślącej" w storczykach, np byli by "oni" przedstawicielami w rozmowach dotyczacych następnej wystawy, aby przypuśćmy Roelke miał się wystawić razem ze swoją KOLEKCJĄ na przyszłych Orchidaliach,już jako wystawie międzynarodowej.Chodzi mi o taką "oragnizaje" do której zgłaszano by pomyśly,a oni pomagali by lub nawet je realizowali, bo pomysłów jest dóżo,ale niema ich zbytnio komu realizować, dlatego myślę że przede wszytskim WSPÓŁPRACA da najwięcej i trzeba coś zrobić w kierunku aby ją nawiązać z jak największą ilością towarzystw za granicą,w końcu czemu tez niemiało by przyjechać Niemieckie towarzystwo na wystawę do nas połączoną razem z wymianą doświadczeń, lub czemu MY niemielibyśmy tam pojechać...potrzeba tylko kogoś kto by to wszystko "załatwił" jako twardo stojący przedstawiciel, bo z pewnością nikt niewysłucha Kowalskiego czy Nowaka, który przyjechał w reprezentacji...SWOJEJ.
Pozdrawiam Andrzej

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl