Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: W takim razie - jaka wystawa???
Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: środa, 26 marca 2003 14:17:48
Pani Ewo, piękne zdjęcia, jak zwykle

Specjalnie utworzyłem nowy temat, żeby raczej nie kontynuować kwestii oceny tegorocznej wystawy. Może o bukietach wyraziłem się nieco niefortunnie, bo chodziło mi o to, że ich spora częśc nie zawierała nawet storczyków (sprawdziłem ). Natomiast nawet nie o to chodzi. Istotne w tym wszystkim są proporcje, czyli chociażby przestrzeń przyznana elementom "niestorczykowym" w porównaniu do przestrzeni wystawy przyznanej storczykom jako takim. Nie oceniam w żaden sposób organizatorów i wiem, że wzięło się to z całkowicie obiektywnych przyczyn itd. Wyraziłem tylko swoją opinię, że w przyszłości warto zdecydowanie zwiększyć na wystawie liczbę storczyków i podałem moje pomysły jak to zrobić. Przy dużej liczbie storczyków tego rodzaju dodatki będą dodatkami, ale teraz to dodatki w dużej mierze zdominowały wystawę.

Tego rodzaju rozmowy o oczekiwaniach nas wszystkich odnośnie wyglądu Orchidaliów nigdy nie było. Założyliśmy (my z zewnątrz) w jakiejś mierze, że Piotr i koło warszawskie wyczaruje rośliny i już
Natomiast może warto podyskutować, jak to widzimy i jak to zrobić - czyli chociażby jakiej pomocy potrzeba w przyszłym roku, żeby było lepiej.

Jerzy

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl