Temat: |
Re: orchidalia2003 szok |
Autor: |
maciek |
E-mail: |
maciek232@hoga.pl |
Data: |
poniedziałek, 24 marca 2003 16:57:52 |
Nie wiem czy warto drążyć dalej ten temat, oczywiście jak to zawsze bywa, mi się raczej nie podobało , większości Państwu, jak widać po wypowiedziach, się podobało . To normalne, tak zazwyczaj jest.
Jednakże Panie Janku – dlaczego organizatorzy nie pomyśleli żeby taka wystawa towarzyszyła innej, większej wystawie ogrodniczej – które w sumie licznie odbywają się w naszym kraju??? Uważam, ze właśnie dlatego, gdy póki co w naszych realiach nie dysponujemy zbyt dużym materiałem i warunkami wystawowymi na organizowanie osobnych tego rodzaju wystaw – powinna ona nie być osobnym (jakże potrzebnym dla wielu) wydarzeniem. Sądzę, że właśnie wtedy moglibyśmy rozmawiać o kosztach, finansach itp.
Jeśli chodzi o pomysły – to pewnie, ze mam, dlaczego np. nie zrobić przykładowych zestawień storczyków na parapet okienny– a nie improwizować dżungle - pokazać właśnie takiej Pani Xińskiej czy Panu Kowalskiemu, jak może tego np. falka hodować u siebie na parapecie, ze warto go postawić na 2 podstawkach etc., że pewne gatunki mimo, ze są tak piękne nie powinna kupować póki co, gdyż to może tylko zniechęcić – ewentualnymi niepowodzeniami w uprawie. I tu miałem właśnie na myśli komercje, - właśnie super chwyt marketingowy – napatrzyli się ludziska, pójdą kupią, sprzedawca powie, że podlewać raz na tydzień, nie wymaga specjalnej opieki – (kłamię??? oczywiście ze nie, ale, nie dopowie wszystkiego) Pisząc komercja nie miałem na myśli absolutnie cen, (choć wspominałem – ale w innym aspekcie) cena naturalnie to już ekonomia i zasady rynku, jeśli komuś nie odpowiada taka cena nie kupuje, bądź szuka tańszego źródła .
A dla organizatorów pewnie, ze należy się duży ukłon, pomysł oczywiście super - chociaż warto by przemyśleć kilka kwestii, i na boga jeśli ktoś mi wypisuje ze był współorgaznizatorem - i do późnych godzin nocnych pracował - to wybaczcie ja nie rozumiem – dla mnie to raczej byłaby ( a bywała) przyjemność, a nie argument przemawiający za.....
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za przeczytanie
Maciek
|
|
|
|