Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: orchidalia2003 szok
Autor: Agnieszka Kaliniak
E-mail:  
Data: niedziela, 23 marca 2003 08:54:29
Wczoraj wieczorem wrocilam z wystawy i... ja jestem zadowolona, naprawde milo spedzilam dzien. Jechalam z Bydgoszczy i nawet nie pomyslalam ze jestem rozczarowana. Na nic specjalnie sie nie nastawialam,chcialam po prostu poogladac. Trafilam akurat przed "pierwsza nawalnica ludzi" i spokojnie zwiedzilam wystawe. Widzialam w kaciku Warszawskich Milosnikow piekne phaleanopsisy, rewelacyjne akwarium z mchami i storczykami i akwaria oraz kule z przeuroczymi miniaturkami (przy okazji zobaczylam nareszcie jak malenki jest falek "borneo")- tam naprawde bylo co ogladac. Na stoliku stala przesliczna kompozycja z bialych falkow, a pozniej na polce polawila sie sliczna katleja, ktora to ja chcialam kupic ale nie zdazylam.
Bardzo ciekawa byla szklarnia OB, uwazam ze rownie ciekawe wystawily sie kwiaciarnie z wiazankami ze storczykow, a stoisko OBI...jak na ich mozliwosci, mi znane, postarali sie. Roslin jakie tam wystawili jeszcze nigdy nie widzialam w markecie.
Ja rowniez natknelam sie na ludzi ktorzy nie mieli zielonego pojecia o storczykach i z wystawy wychodzili z siatkami kwiatow - doslownie; i to wlasnie dla nich byl tam Tomaszewski i OBI...dla mnie normalne jest ze kazdej wystawie towarzyszy gielda/kiermasz...czy jak kto chce sprzedaz nazwac. A jesli ktos zapedzil sie "na druga strone" i uslyszal o kwiatach za 150 zl ...reagowal smiechem, ale nie wiem z czego sie tu smiac, sa kwiaty za 30 i za 300 tak samo jak samochody za 2.000 i za 2.000.000 - czemu z nich nikt sie nie smieje ? Chyba 2 wiadomosci wstecz, jest zdjecie storczyka z wystawy w Londynie za 6000 (i to nie zlotych ) czy u nas "ta pani" nie zabilaby go przypadkiem smiechem ??
...na wystawie przegapilam pokaz, ale poszlam sobie na wyklad o podstawach uprawy storczykow w domu.
Jak wyjezdzalam do domu faktycznie w czesci wystawowej bylo bardzo duzo ludzi...widocznie mialam duzo szczescia, ze moglam spokojnie sobie pospacerowac i moze to z powodu mojego szczescia jestem z wyjazdu zadowolona.

...a Pani ktora kupila sobie "moja" katleje zazdroszcze

pozdrawiam
Aga

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl