Temat: |
Re: orchidalia2003 szok |
Autor: |
Dorota |
E-mail: |
|
Data: |
niedziela, 23 marca 2003 01:45:40 |
Byłam dziś cały dzień na Orchidaliach i rzeczywiście był kocioł, ale... Szklarnia z odrodów botanicznych zawierała także rośliny z innych miast, ale gro należy do OB w W-wie! I to (bez urazy) te najciekawsze! A kartki rzeczywiście są 3, bo sama pomagałam je przyklejać!!! Komercia- zgadza się bo te firmy, które mają tam ekspozycje są komercyjne. Mimo to postarały się o zestaw ciekawych roślin jak wszelkiej maści i wielkości wandy i to na bazie V. sanderiana oraz Leptotes bicolor, Dendrobium jenkinsii i jeszcze 3 gatunki botaniczne montowane na korze. Poza tym Brassavola, Gongora i biało kwitnące Calante- czy to aż taka komercja w naszym kraju??? Poza oczywiście typowo komercyjnymi mieszańcami.
Co do roślin z importu to rzeczywiście drogie, ale szukamy rozwiązań idących w kierunku sprowadzania roślin tańszych niż na orchidaliach.
Każdy z nas jakoś zaczynał więc pozwólmy na to innym. Niech kupią najpierw tego białego, co fajnie wygląda Czy my od razu byliśmy wszystkowiedzący? Czy już dziś jesteśmy?
Zobaczymy co i jak będzie jutro. Ja jestem zadowolona, że wystawa cieszy sie powodzeniem. Nie przypominam też sobie, abym komukolwiek, kto poprosił nie udzieliła informacji. |
|
|
|