Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: Cirrhaea loddigesii
Autor: Beata Sobieszczańska
E-mail: beata@green.net.pl
Data: poniedziałek, 3 marca 2003 19:44:49
Panie Mariuszu

Kiedy wybierałam sobie tą roślinę w celu zakupu z katalogu Roseinheimera przestudiowałam warunki uprawy i cechy gatunku Cirrhaea.Tutaj muszę wspomnieć,że było to dość dawno temu.
Robię to zawsze przed zakupem i staram sie dobierać rośliny w taki sposób aby zagwarantować im jak najbardziej optymalne wymagania.
Lubię również w miarę możliwości wiedzieć jak wyglądają.W ofercie katalogu niemieckiego znalazłam dwie rosliny Cirrahea(dependens i loddigesii).
Znalazłam jak wyglądają kwiaty Cirrahea dependens o tym jednak nie wspomniałam w temacie forum.Teraz widzę,że było to potrzebne.
Akurat w tym przypadku wybrałam specjalnie roslinę,której wyglądu kwiatów nie znalazłam.Przez co teraz zjada mnie ciekawość.
Korzystałam z dwóch wyszukiwarek(google,altavista).Bez powodzenia.Nie było zdjęć kwiatów Cirrahea loddigesii!!
Ponieważ nie sądze ,że są to rośliny o jednakowych kwiatach.(o podobnym pokroju tak!)
Kierowana ciekawością i nadzieją zwróciłam się z tym zagadnieniem do forum.
.....i to tyle tłumaczenia ......będę teraz czekać aż mi zakwitnie
Co do błedu to wszystko się zgadza.Zabrakło literki 'a'.....a to wszystko przez etykietę rośliny,która zaczyna spędzać mi sen z powiek :P

Wygląda na to ,że nie można wierzyć ETYKIETOM!!

pozdrawiam Beata

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl