Temat: |
Re: Eksperymentujcie - hydroponika |
Autor: |
ondrasz |
E-mail: |
ondrasz303@02.pl |
Data: |
sobota, 26 grudnia 2015 17:10:19 |
Drążę dalej temat, który mnie zaciekawił, więc proszę o wyrozumiałość - witaminy A+E i A+D3 są rozpuszczalne w tłuszczach, stąd konieczność stosowania detergentów. Zdradzi Pan tajemnicę ile i czego należy dodać, bo kropla, a nawet dwie tradycyjnego płynu, nie przynoszą efektu - tłusta kuleczka z witaminami dalej sobie pływa w opryskiwaczu. Zastanawiam się, na ile detergent może powodować skutki uboczne. Wiem, że to zabawa, zresztą świetna, ale lękam się trochę, żeby w swej nadgorliwości nie zaszkodzić najbardziej zainteresowanym, czyli storczykom. Ciekaw też jestem jak eksperyment z drożdżami. Moje próby przed kilku laty skończyły się klęską. Storczyki były wtedy na letnim wypoczynku w ogrodzie. Po spryskaniu roztworem piwa zostały zmasakrowane przez ślimaki, które są wielbicielami tych klimatów (na szczęście nie wszystkie i nie doszczętnie, ale jednak). To tak ku przestrodze. Od piwa do drożdży już tylko krok, dlatego chciałbym wiedzieć coś więcej, np. które drożdże są lepsze, jak często spryskiwać. |
|
|
|