Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: Eksperymentujcie - hydroponika
Autor: ondrasz
E-mail: ondrasz303@02.pl
Data: sobota, 26 grudnia 2015 17:10:19
Drążę dalej temat, który mnie zaciekawił, więc proszę o wyrozumiałość - witaminy A+E i A+D3 są rozpuszczalne w tłuszczach, stąd konieczność stosowania detergentów. Zdradzi Pan tajemnicę ile i czego należy dodać, bo kropla, a nawet dwie tradycyjnego płynu, nie przynoszą efektu - tłusta kuleczka z witaminami dalej sobie pływa w opryskiwaczu. Zastanawiam się, na ile detergent może powodować skutki uboczne. Wiem, że to zabawa, zresztą świetna, ale lękam się trochę, żeby w swej nadgorliwości nie zaszkodzić najbardziej zainteresowanym, czyli storczykom. Ciekaw też jestem jak eksperyment z drożdżami. Moje próby przed kilku laty skończyły się klęską. Storczyki były wtedy na letnim wypoczynku w ogrodzie. Po spryskaniu roztworem piwa zostały zmasakrowane przez ślimaki, które są wielbicielami tych klimatów (na szczęście nie wszystkie i nie doszczętnie, ale jednak). To tak ku przestrodze. Od piwa do drożdży już tylko krok, dlatego chciałbym wiedzieć coś więcej, np. które drożdże są lepsze, jak często spryskiwać.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl