|
Temat: |
Re: prośba o diagnoze, sugestie - dlugie |
|
Autor: |
Asia |
|
E-mail: |
|
|
Data: |
piątek, 18 kwietnia 2014 11:03:31 |
ok, czuje sie skarcona i chyba sama sie o to prosilam, tzn. o konstruktywna krytyke i dziekuje!!!
za mala wilgotnosc... hmmm... mnie zastanawia, bo mam w tym pomieszczeniu wilgotnosc na poziomie 70-80% wiekszosc roku, ale tez ekspozycje slonca duza (i nie, to sie nie wyklucza )
znakiem tego musze przeniesc na inne okna i ustawic na tackach z keramzytem moze, rozwaze (semi)hydroponike - dziekuje @Tomek
@Marta - rozumiem podejrzenia,co do pochodzenia storczykow i sie nie dziwie, pewnie jako osoba postronna tez bym tak zareagowala, ale gwarantuje, ze jedyny marketowiec to ta zageszczona cattleya (no. 14); i gwarantuje rowniez, ze jak sie nawet "krolewskiego" pochodzenia kwiaty "oleje" na dobre kilkanascie miesiecy, to tak wlasnie wygladaja
i Allegro rowniez odpada, mozesz byc spokojna - jestem taki rocznik, co to malo wyrachowania ma w sobie i osoba o miekkim sercu i twardej d...e mimo, iz kwiatom dalam popalic ale czy twoja obawa sugeruje, ze kupujesz storczyki na allegro? nie przypuszczalam... no chyba, ze od sprawdzonego hodowcy
@Mary - mail wyslany, dziekuje 
Ostatnia mam prosbe dotyczaca tej ostatniej rosliny - wiem uparta - prosze napiszcie, co zrobic z cambria po kolei teraz? probowalam oczyscic z tej waty cholernej miedzy korzeniami ale kiszka bo tutaj trzeba wyjatkowo delikatnie z korzenami z tego, co pamietam; jakie czynnosci w zwiazku z tym wykonac? bo jestem zawieszona.... a na tym etapie przesuszenie falkow jej nie bardzo dotyczy |
|
|
|
|