Temat: |
PTMS oraz wystawy storczyków w Polsce |
Autor: |
Shantell |
E-mail: |
m.kielan@phalaenopsis.pl |
Data: |
piątek, 12 sierpnia 2011 11:34:43 |
Od pewnego czasu utrzymuję sympatyczny kontakt z Josephem Wu, osobą znaną i cenioną wśród miłośników storczyków (zwłaszcza z rodzaju Phalaenopsis) na świecie. Ostatnio okazało się, że chętnie przyjechałby na jakąś wystawę storczyków, lub po prostu wystawę roślin do polski. Myślę, że wielu z nas byłoby szczęśliwych mogąc obejrzeć jego rośliny i kupić niektóre z nich. Problem w tym, że zupełnie nie wiem, jaką wystawę mogłabym mu polecić. Patrzyłam teraz na szczegóły dotyczące wystawy "Zieleń to życie", ale nie ma tam chyba sekcji poświęconej storczykom, na dodatek zaproszenia potrzebne do uzyskania wizy nie są chyba wystawiane dla wystawców spoza Europy (dziwne to trochę). Napisałam do organizatorów, może uzyskam jakąś odpowiedź (telefonu oczywiście brak). obejrzałam też dokładnie strony PTMS i ostatnie relacje z wystaw są sprzed dwóch lat. Poza lokalną wystawą w Krakowie nic się chyba nie dzieje póki co w tym temacie... Czy jest w ogóle szansa na polecenie mu jakiejś sensownej wystawy o zasięgu międzynarodowym, lub choćby ogólnokrajowym w której mógłby uczestniczyć? Wiem, że dwa lata temu była zorganizowana taka wystawa, ale już w zeszłym roku nie. Może ktoś z Państwa ma jakieś sugestie?
Pozdrawiam |
|
|
|